READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Sejak beberapa minggu ini, beberapa laman-laman hos fail terkemuka menghadapi masalah untuk diakses, dan kini ianya diketahui mengapa ianya berlaku. Ianya kini diketahui yang mana Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia meminta para penyedia internet tempatan untuk menghalang akses ke beberapa laman yang terbabit.

Melalui suatu surat rasmi, SKMM telah meminta para penyedia internet tempatan untuk menghalang akses ke lebih 10 halaman perkongsian fail yang popular. Ianya diperkatakan akses ke laman tersebut terpaksa dihalang kerana ianya terlibat dalam perkongsian fail-fail berhak-cipta, dan melanggar akta hakcipta tempatan.

10 halaman yang terlibat adalah Warez-BB.org, ThePirateBay, Movie2k, MegaVideo, PutLocker, DepositFiles, DuckLoad, FileServe, FilesTube, dan juga MegaUpload. Walaubagaimanapun, buat masa ini, beberapa penyedia internet masih lagi memberikan akses ke halaman ini. Namun mungkin ianya akan dihalang tidak lama lagi.

Terdapat 226 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. so, nanti, dah tak boleh lah nak download movies, softwares, ebook and yang lain lain lagi ? err. 4shared dan rapidshare takda dalam list, eh ?

  2. mesti ada alternatif lain kalo ni kna block…

    tapi kalau bahan2 assignment dalam file host ke, drng block cmne?

    • Perkara yang baik depan nak block. Bijak-bijak. Saya cadangkan kepada SKMM block dahulu web2 lucah.. scam yang jelas boleh merosakan minda dan bangsa Malaysia. Pelik aku dengan kerajaan Malaysia ni.

  3. hah! bagus la malaysia ni, website lucah2 tak lak block?
    bagus betul, bayar internet mahal2 setakat nak online facebook 24 jam, baik tak payah la
    membosankan betul.. apa pun tak boleh, block la macam mana pun, aku boleh bypass, rakyat malaysia tak bodoh la, diorang senang2 je lepas sekatan internet bodoh ni..

      • AKU SOKONG…dengan bangganya dia mengatakan

        “MALAYSIA WILL NOT CENSOR THE INTERNET?”

        apa ni wei????wayang gambar ke???

    • dorang bkn nyer nak sekat ngat, tp dah $$$ tak masyuk…… eh, pe aku merapu ni???

  4. Saya akan buat Parti Cinta IT . Manifesto saya ialah memastikan tiada sekatan kepada pendownloader tegar .

  5. kpd para penyedia internet tempatan jngn lah terpengaruh sngt dgn kakitangan jabatan tertentu yg kehabisan idea utk menyumbang kpd kemajuan negara. fkr la secara open minded , bnyk sngt sekatan lembab lah kemajuan. itu takbley ini takbley. tp yg sepatut nya takbley dibolehkan plak??? web lucah, web porno, web memfitnah, web melaga-lagakan apa cerita…. tak bahye ke? sori r lau trkasar bahasa… maaf jua ku pinta.

  6. eh, atas tu bold dah tulis CONFIDENTIAL. tapi boleh sebar dalam blog ni nih…ini kena hantar kt skmm ni lol

    • nizamghazi ade care len x camne nk masuk kat warez-bb?da tukar dns tpi still xleh…youporn leh lak bkak =.=’…pastu try gune proxy tpi xleh login lak kat warez-bb tu..ade sape2 leh tolong?

  7. bukan susah pon.. boleh bypass.setting skali dlm komputer.diorg wat tindakan yg kurang cerdik! sokong korang yg bantah pasal laman porno.ntah2 org2 atasan layan porno.2 yg xblock tuh.itu pasal CERDIK dari segi lain. hahaha

  8. Ada video 3Some baru akan terbit kut.. pelakon2 baru.. dari kalangan vetetan.. huhu

  9. Alah gunakan je Google DNS dan OpenDNS serta banyak lagi dns free kat luar sana. Xpon subscribe lah vpn. hehehehe

  10. tak patut2……diaorang nak kita tengok porn jer tuuuu………..laris streamyx n broadband satu malaysia……….satu malaysia porno mariiii

  11. eleh…”terpaksa dihalang kerana ianya terlibat dalam perkongsian fail-fail berhak-cipta” konon, melanggar hakcipta website POrnO la tu!! bela la sgt….

  12. seb baik dalam 3 tahun ni aku duk obersea…

    F-sonic, Rpd-share, Hot-F ade lagi , dun woli

  13. Security yg malaysia buat bukan kuat pon… memang bleh masuk jugak kalu ad security pun…

  14. haha.. salah kita gak, cakap nak sokong produk tempatan tapi mp3 artis tempatan kita pun nak pirate skali..

    Banyak lagi file sharing atau website warez kt internet ni, korang google je ape susah..

  15. Ala guna la VPN.
    Bukan mahal mana pun.
    Kalau kena block macam China lagi haru, nak Google, Facebook, Youtube pun tak boleh.
    Dia orang lagi la learn life the hard way.

  16. Redtube.com laman web lucah telah kene block sebelum ni
    bukan oleh negara malaysia saja tp lain2
    maka mereka menggunakan alternatif lain,
    daripada redtube.com ditukar kepada redtube.co
    selamat melayari hahahahaah

  17. block la camne pon.. tetap ada cara gak budak2 ni nak lepas sekatan tu.. otak masing2 dah celik sgt2 dah pasal dunia IT sekarang ni..

  18. even you guys use public dns, each of ISP still trying to throttle your line and make you lose huge bandwith there. think before what you gonna download. and save bandwith.

  19. apa jadah la nak block.. website porn tu berlambak2 napa tak mau block? mana2 ISP yg block, aku nak cancel subscribe.. mana2 ISP yg tak block aku akan subscribe.. pegi mampos la ISP yg block tu..

    • kalau semua block,MARI KITA BUAT BANTAHAN RAMAI-RAMAI KAT PEJABAT SKMM…TUNJUKKAN KUASA KITA SEBAGAI PENGGUNA..”PENGGUNA IS ALWAYS RIGHT”

  20. alahai..bengongnya…
    web lucah terang2 jadi punca utama masalah rogol2 n buang2 anak sana sini ni..block la dulu. haih…

  21. pernah juga baca transkrip parlimen yang menyatakan beberapa laman web lucah telah dipadamkan – terutamanya yang dibuat oleh orang malaysia. dari segi sekatan tidak pernah pula baca.

    Actualy, kalau tidak silap saya la kan, dalam agreement broadband yang kita subscribe tu, ada menyatakan term – term yang berkaitan porno, illegal, bla bla… bace ke agreement?

    there is pro n cons. dan semuanya kembali kepada diri kita sendiri. anda tahu dan patut bertanya soalan kepada diri sendiri.

    bagaimana rasanya jika hak cipta kita diambil tanpa bayaran, tanpa kebenaran? orang yang ambil hak kita tu pula boleh dapat untung dari situ. Pergh pedih gila kat hati. Terbakar je rasa.

    Saya pernah rasa bende ni.

    But the then block this file sharing website is totally wrong moves. Why dont they just request the hosting provider to delete the file.

    • ORANG YANG KERJA kat SKMM tu orang kampung…mana la tahu benda-benda ni…yang dorang tahu NAME JE….dorang rasanya x tahu terms yang ada dekat filehosting ni

  22. lupa nak tulis…

    sedangkan orang copy blog kita pun dah rasa macam nak penampor jer orang yang copy tu, ni kan pula hak cipta yang lain lain

    • blom lg bro… dier berperingkat…. mula-mula P1 … lpas nh streamyx laaa… wakaka

  23. bodoh betul kerajaan malaysia ni, janji macam taik!!! Website yang lucah dan hina agama pun boleh biarkan je, inikan website file hosting pulak, kerajaan ingat internet access korang punya! Suka hati je korang buat asalkan kroni-kroninya boleh layan website yang telah diblock dari rakyat! BODOH!

    • SOKONGLAH BARISAN NASIONAL LAGI PRU-13 NI….nanti kalau BN jadi kerajaan lagi,semua FILEHOSTING termasuk YOUTUBE dia tutup HABIS…tunggu…

      • lepas ni PM akan buat projek internet 1Malaysia pulak, satu malaysia wajib pakai ni,
        goverment jadi ISP yang boleh kawal rakyat…bangang!!! Notebook 1malaysia nampak
        fail sebab golongan tertentu je dapat, pastu dengan emel 1meleisia, pakai duit rakyat,
        lepas ni apa dia, pelan untuk kawal rakyat!!!

  24. Pingback: Tips : Atasi Sekatan Ke Laman Web | Komputer.my

  25. Alaaaa..byk lg site boleh dapat..camne diorang nak block semua? susah ler…mirror bukan main byk…korang tak perlu risau kot

  26. erm, saya mungkin mempunyai pendapat yang berbeza tapi harap jgn lah ada yang kata saya bodoh dan sebagainya sebab setiap org mempunyai fikiran berbeza

    bagi saya, isu hakcipta adalah alasan yang munasabah dan boleh diterima kerana ianya sama dengan mencuri. mencuri dalam erti kata lain, tetap berdosa samada anda mencuri secara fizikal, mahupun secara digital. anda memuaturun sebarang perisian, mahupun filem tanpa membeli secara sah ianya tetap haram. mungkin nampak remeh, tapi sebenarnya sama sahaja. sudah berapa banyak dosa kita agaknya sekarang?

    namun, menyekat akses ke penyedia/hos fail mungkin bukan cara terbaik untuk menyelesaikan masalah ini kerana:-
    1) pengguna sentiasa mencara jalan utk melepasi sekatan tersebut menggunakan proxy dan sebagainya
    2) selain itu, pihak penyedia/hos fail sendiri sentiasa memantau kandungan web mereka supaya tidak melanggar hakcipta dan kebanyakkan filem/perisian tanpa hak akan dipadam juga selepas beberapa minggu.

    mungkin SKMM perlu menimbang semula idea ini. dan kepada yang mengutuk SKMM berlebihan2 dan tanpa adab, anda cuma menambah dosa.

    wslm.

    • bukan timbang lagi dah buat pun….YANG BODOH KITA RAKYAT MALAYSIA….SENANG-SENANG JE NAK BAGI SKMM NAIK KEPALA….CUBA KITA SEMUA DEMO SIKIT ATAU BERPAKAT TAMATKAN LANGGANAN INTERNET KITA RAMAI-RAMAI,NAK KE BANKRAP hendaknyaa DIGI,CELCOM,STREAMYX DAN P1 TU….

      • ahhaa,..nnt ko lak merana xleh bukak on9…lain kali pikir dlu sebelum komen…
        nampak sgt xpanjang akal :)

    • saya setuju dengan pendapat saudara… ini adalah langkah lembut untuk mengurangkan dosa-dosa yang orang tak nampak bagi mereka beragama islam khususnya.

      • BERDOSAKAH KITA TIDAK MENYOKONG FILEM KAFIR YANG JELASJELAS MENUNTUNGKAN YAHUDI YANG MENJAHANAMKAN PALESTIN?

    • almost filem+music benda-benda yang maksiat tapi ada moral of story, wajar ke kita sumbangkan DUIT kita beli filem, music dan secara tidak langsung duit keuntungan mereka kita kasi diorang untuk produce lagi dan lagi material maksiat itu.

      Aku cd Maher Zain aku beli je, ori pulak tu! Aku beli, duit itu tanda hargai hasil seni keIslaman dia dan duit itu jugaklah dia akan gunakan untuk buat lagu yang Islamic akan datang.

      cheer!

      • duit yang halal beli material yang haram/syubhah. macam mana tuu?

        mungkin orang akan cakap, kalau camtu, kau tak payah la tengok movie maksiat (bukan 18sx) tu..

  27. aku pelik cam ner skmm leh suruh block sbb dlm perjanjian dgn pelabur2 msc ada di nyatakan yg no internet censorship in M’sia…. x tau la kalo perjanjian tue dah di pinda ker…..

  28. SKMM patut block :

    skmm.gov.my

    depa kata langgar akta multimedia dan komunikasi? awat depa tak block YOUTUBE.COM? ni dok mengada-ngada sangat skmm ni tataw pasai pa. dok buat gila tak sudah. pi block bagi habis dulu XXX site. ahli bijak pandai dan para cendiakawan SKMM tengah takda kija, pasai tu dok cari pasai.

    • kalau sekat youtube, video xxx politician x blh la disebarkn lg…. :D

      skmm truk….

  29. “almost filem+music benda-benda yang maksiat tapi ada moral of story, wajar ke kita sumbangkan DUIT kita beli filem, music dan secara tidak langsung duit keuntungan mereka kita kasi diorang untuk produce lagi dan lagi material maksiat itu.

    Aku cd Maher Zain aku beli je, ori pulak tu! Aku beli, duit itu tanda hargai hasil seni keIslaman dia dan duit itu jugaklah dia akan gunakan untuk buat lagu yang Islamic akan datang.

    cheer!”

    Niat tak menghalalkan cara.
    Sekarang ni orang Melayu Islam dah macam Robin Hood.
    Bagus, sila teruskan.

    • tayah la nak cakap orang, sejujurnya kau ni, dalam henset kau, lagu-lagu semua tu kau beli ke kau download? bah..banyak betul barang haram kan kita ambil. HAHA! Lagu Maher Zain download dari Internet pun haram dimainkan sebab kita tak beli. Wakakkaa

    • Ianya juga merugikan pengguna internet di malaysia kerana jika ini adalah permulaanya,maka tidak hairanlah satu hari nanti hak pengguna internet malaysia dicabuli dimana internet hanyaa untuk facebook dan laman web pm(1 MALAYSIA) yang kata-katanya hanya manis mulut di tepian bibir
      “Malaysia tidak akan menyaring INTERNET?”mana kata-kata dia ni????dah hilang…tahu cakap JE…

  30. adoiii pah satu 1….nate berok la pah so so nk buat….time2 ni de je ideo skmm ni….da xde keje agak nye….lu langsi lu mati…hahah

  31. dekat FB belambak akaun yg dok fitnah orang…apa kes…ayooo….malaya…pelik lah….laman web lucah dan politik yg dok fitnah orang tu macam mana???

  32. Huh! kalo mcm ni xdapat nak download lagi…lagipun aku ni dah la kaki download…..huhuhuhuhu….malangnya nasibku ini!!!…….

  33. stupid benar la org ni. da la torrent d capped dengan teruk ni direct download pun mo d block, buat ape la internet yang teramat laju mendownload mengupload tu arr??? check email 1 malaysia jek ker main fb upload video ke utube?? baik lagi aku subscribe 4mb or 2mb je tak ya unfi. da la web lucah contoh livejasmine belom d ban ban lg ni da nak menyibuk hosting file kang di tampar tuhan kat muka korang baru taw.

  34. bypass guna proxy takde gune punya leerr….teramat lembab sekali untuk acess dan muat turun@download. Vpn pulak blum janji 99% laju selalu. teramat bijak tindakan dorang ni lebih baik block semua tinggal kan email 1 malaysian jek kite subscribe unfi untuk surf email 1 malaysia. sekarang nak download dokumen dari sepupu sebesar 1.8gb pun nak tunggu separuh nazak walaupun guna premium fileserve bodoh.

  35. haa..sudah…apasal block web2 2..pyah nanti nak download nanti…emm.. dah block laman web lucah pun berlambak2 lagi laman web yg ade..npe xblock yg nie..SKMM nie mnyusahkan btul ler..

  36. Dari banning download site lebih baik ban sistem internet… Setahu saya site site tersebut tiada file dari malaysia semua dari antarabangsa… SKMM lebih baik minta semua ISP bubarkan internet jika ingin ban site yang kecil macam ini…

  37. warez-bb bukannya provide cerita2 lucah pn. malah diaorang xbenarkan post cerita lucah. apa motif SKMM neh? klu dibaca betul SKMM hanya meminta,bukannya mengarahkan. Tp bagidol tul lah SKMM menyekat semua website2 tersebut…

  38. kali ni skmm dah keluar kenyataan pasal ni kat newspaper, so kalau nak sangat tengok ni, sila pi layari website berita harian, thestar, dll. baru 1malaysia tau ini keje depa…

  39. bro..tak boleh kot..skmm nak block DNS ;) DNS = google.. nak tukar DNS pun kat network adapter.. ;D network adapter = kita punyer.. memang tak boleh punyer diorang nak block. ;D

  40. aduhai… SKMM nk block nk wat ape… menyusahkan betollah gov sekarang nih..

  41. Pingback: Tips : Menukar Tetapan Pelayan DNS Pada PC Anda | Komputer.my

  42. Pingback: SKMM Blocked Access to 10 Most Popular File Sharing Websites; Thank You KPDNKK by IzzatRuslan.com

  43. Pingback: Tiada Lagi Download Percuma Dari 10 Laman Muat Turun | mohamadfaiz.com

  44. a’ah ye..mmg aku masuk unifi semata2 nak bukak facebook(tgk org dok bertekak pasal politik, perkauman dan sebagainya, youtube(lagi extreme siap bergaduh pasal tuhan, agama bagai)beli barang kat mudah.com..pastu layan2 blog foto2 aneh dan hantu..itulah matlamat saya utk daftar sebagai pengguna unifi..terima kasih kerajaan!!

  45. Saya setuju. Sekat ja semua laman file sharing yg ada. Banyak sangat benda merapu tersebar…tinggal yg ada strict policy upon pornography ja…xdak kot…block abih ja lah…

    • yaaaa~ sekat2. tinggalkan laman web kerajaan, tv3, skmm dan sekutu2 mereka~ jgn lupa sekat yahoo dan gmail. sebab boleh SHARING file gak. sekat bagi abis noh? baguih brain ang berfungsi. salute2~ =.=”

      Sharing is caring? Now SKMM said, Sharing is Killing~! LOL..trololololololo…

  46. well, look at the bright side. at least , when someone want to copy movies from me.
    i’ll be like: “no money no copy2. skrang nak download susah.”
    :D

  47. Pingback: Nasib Baik Mediafire Tak Masuk List | Blog | MunzirShafie [dot] Com

  48. kalau semua laman web dia pi block apa lagi nak bukak nnti? skmm ni buat leceh la. block la semua SKMM~ baru puas hati dia, pastu pengguna internet Malaysia hanya dibenarnya bukak email 1malaysia (yg kunun nak buat tu) pastu laman web kerajaan, tv3 dan laman web skmm.

    haaaa….macam ni baru dia senang hati kot? bila kutuk sikit untuk perubahan dah mula la kerajaan nak melatah. goyang2 kerusi dia duduk, takut jatuh tahta ka? kebebasan berfikir dan memilih secara bebas di sekat habis habisan~ pastu kroni2 ja boleh bukak laman2 web tu. ingat aku tataw ka? project juta2, keluarkan beberapa ringgit, lebih masuk poket. demm la depa nie.

    takpa2..jangan mudah melatah macam depa. depa laksana nnti, kita ramai2 spam email depa. orait? hahaha..

  49. DO EMAIL ME IF YOU WANT TO HAVE THE SOLUTION.
    100% WORKS.

    expert it.
    Cyberxxxxxxxxx Mx

  50. Pingback: Malaysians Don't Want SKMM Block File Sharing Website | Junaidiey Dot Com

  51. Woi..pls la kera.jaan.. Don blok porno..kalau blok jg btambah la kes rogol bab xdpt lpas gian dlm bilik dpan komp.. Web porno aje la satu2nya bende yg dpt menghindar gjala rogol. Sape sokong? Dak2 bwh skong.. Kalu guna tenaga tmpatan yg set block config tu nescaya dtembusi jg, xpayah block la. Kepala kmu dh khabisan idea lain ke yg x mnyusahkn org laen? Johan jaafar pnh brkata, dlm 1 masalah ada 1001 pnyelesaian.

  52. Pingback: Laman web kerajaan Malaysia bakal di godam esok - phoenixstudio™

  53. itu baru peringkat permulaan…lepas ni akan ada lagi senarai sekatan…mungkin akan termasuk RS, MF dan mcm2 lagi….

    tmnet sudah mula sekat ekses pada 14/6/2011 jam 5.15pm
    Maxis beoadband sekat pada 13/6/2011 jam 5.15 pm

  54. rasanya SKMM ni tak berapa betul la. setahu aku la, website mcm thepiratebay.org mane ade publish citer malaysia ni. tu Swedish server. no wonder cannot access. kita protect malaysian movie sudey. da la TM throttle Streamyx user, bukan tak bayar tapi suke mak bapak dia je suruh ambil package Unifi. tak semua org mampu. da la tu, gaji swasta lg rendah dari government. cmner nk amik package unifi. tak buat market research ke. ni baru kira lanun nk kaut untung. apa la government, protect sgt diorg ni smpai naik kepala. tgk la proton & perodua, asyik kuar keta yg xde kualiti. bila kita nk beli honda, toyota & etc harga tinggi sbb duti & tax. kadang2 sampai naik menyampah bila rosak sana sini & xde coverage. sabar je la…sigh

  55. apa kata buat memorandum dan kumpulkan tandatangan or whatever 1 juta orang yang membantah tindakan SKMM ni dan hantarkan ke SKMM, Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Penerangan, parlimen dan istana negara. Lagi bagus kalau mendapat sokongon mana-mana persatuan atau agensi.

    xsemua org yg guna filesharing ni utk share barng2 cetak rompak dan porno. aku kerja freelance, guna utk share hasil kerja aku dgn client. pada aku ini memudahkan client jugak. kalo diorg ada kt oversea ke mana ke, diorg access file kerja aku tu. bila dh block, rugi account aku. ada diorg nk bayar balik??

    SKMM ni mcm pompuan datang bulan la.. xpikir panjang. byk lg cara nk protect copyright. cam yg kt atas ckp td, just inform the hosting provider to delete the file. kalo byk sgt buat list. bgtau secara bundle. ini x, kerana nk halang piracy, xpsl2 yg lain terjebak skali. ini la masalahnya bila org yg pakar dlm bidang pertanian jd ketua bahagian IT.

  56. wei semua yang kat atas tu delete la komen korang, banyak sangat yang korang bocorkan kat sini, jangan bgtau source download yang lain.

  57. aku bayar bil mahal2 utk surf site yg aku nk…
    bukannya utk surf site yg orang lain suruh surf…
    lau dh suma nk sekat ini bukannya ladi internet tapi malaysianet.
    skang ni pn ape yg kita surf suma admin tau…xde privacy…
    dh jd cam “the company” plak…
    last2 suma site yg rakyat blh access hanyalah .gov shj…

    apapun syabas skmm…
    sekatlah byk2 lg…
    biar rakyat byr bil internet yg xleh digunakan pn…

  58. Pingback: Mirror Piratebay.org | Junaidiey Dot Com

  59. for malaysia user maxis,celcom,streamyx,unifi dan lain. change dns to 8.8.8.8 and 8.8.4.4

    semoga berjaya..

  60. alasan mereka site2 yg disekat tersebut terlibat dalam perkongsian fail-fail berhak-cipta, dan melanggar akta hakcipta tempatan. kenapa tidak halang google atau yahoo atau mana2 search engine yg nyata pengguna boleh mencari ape shj bahan yg dikatakan berhak-cipta. kenapa tidak pula dihalang facebook yang nyata menyimpan data peribadi setiap penggunanya.

  61. Pingback: Perang Cyber #opmalaysia. Satu Persepsi Tentang Kebebasan Internet. | izwanyusof.com

  62. Pingback: Logo Malaysiabay.org Warna Bendera Malaysia | Junaidiey Dot Com

  63. pemblokan(tah ape maksud ntah) 2 laman ini:megaupload.com dan fileserve.com boleh disifatkan MELAMPAU!
    asal banyak laman sharing lain terlepas? e.g phazedl ,asta talk etc tu!
    dimana akal diorang!!laman web yang macam tu la punca pirate! …megaupload dan yang lain tu tidak! kenapa mesti macam ni! takut kes baru2 ni(yang sama sekali tak terlibat dan ramai insan yg tak berminat langsung nak ambik tahu!)
    lagi satu,kenapa saya lihat di cyber cafe masih terdapat laman porno yang terlepas????
    apa mereka buat?! kenapa yg sharing pula disentuh(tapi yang berkaitan pirate tu saya sokong 3juta% pemblokan nya!)
    saya kecewa dengan tindakan yg tak semena-mena skmm ni!jadi saya berharap pihak skmm menarik balik blok mereka terhadap laman yg tidak berkenaan! eg: megaupload.com ,fileserve.com , duckload.com dan depositfile.com.

    tindakan mereka amat saya hargai(jika ditarik balik lah)

  64. Ini lah Negara kita Malaysia, yang menyatakan HAK kepada rakyat!.. agaknya dah kebulur sangat kot artis kat malaysia skg ni kot.. sampai macam tu sekali tindakan,, alah.. pirate CD tetap belambak jugak kat tepi 7E pasar malam pe semua, hangat2 taik babi je..

  65. Jika ada antara korang yang marah dengan tindakan SKMM menyekat laman web tersebut yang merupakan lubuk fail-fail yang telah dicuri hak intelektual, maka korang serupa sahaja dengan pencuri yang marahkan Polis… Korang tentu marah jika harta korang dicuri, begitu juga orang lain… Jangan jadi selfish… Korang download software dan movie secara illegal, adakah itu perkara yang bagus??

  66. sepatutnya semua web lucah di tutup…negara china pun dah tutup banyak hampir 60 ribu web,,kita malaysia negara islam…buat ape xkan nak tunggu tuhan turunkan bala baru bak sedar

  67. saya mintak tolong sangat2 kat warga forum..cousin dah terdelete program file webcam notebook 1 malaysia ni, puas dah saya google driver tu kat internet, tp tak jumpa2..untuk pengetahuan warga forum, model notebook ni adlah H-S30..saya mintak tolong sangat2….terima kasih

  68. Cuba menidakkan tuntutan alam maya…lama2 akan pecah jua..suara ramai akan mengatasi segalanya..porno berlambak tak nak tutup….alahai ..

  69. Ini satu cabaran kepada semua blogger , cari jalan pintas ,mesti ada , munkin dah ada yang boleh eksess , Malaysia Boleh .Cakap bergegar gegar tapi tahi jatuh atas pagar .

  70. aku tak heran pon. block le paper website pon, boleh jugak aku masuk. wooooooow. wahahahahahahahaa!

  71. Pingback: Kim (Megaupload) Dotcom is Alive and Kicking USSASS « elcidharth

  72. hm…mediaget masih ada…..tak susah pun….knapa tak block jer porn website…laman web macamni pun nak block…….block macammana pun tetap juga dpt lolos punya……

  73. SKKM .. sila block juga mediafire, dropbox dan tutfiles, sebab boleh direct download juga.., google drive pun boleh, boleh block juga semua, terima kasih

Komen

Nama
Web