READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Salah satu pengumuman menarik pada GamesCom tempoh hari adalah berkenaan dengan penurunan harga untuk PlayStation 3, dan kini, harga baru untuk PlayStation 3 di Malaysia akan mula diperkenalkan kepada semua bermula daripada 22 Ogos kelak. Harga baru ini juga efektif untuk kedua-dua model, iaitu 160GB dan juga 320GB.

Bagi konsol permainan PlayStation 3 16GB yang kini berharga RM1,199 dipasaran, ianya akan dikurangkan menjadi RM1,029, manakala versi 320GB pula akan berubah daripada RM1,299 kepada RM1,079. Dengan perbezaan hanya RM50, mungkin lebih ramai akan mula memilih versi 320GB dipasaran.

Selain daripada itu, ura-ura juga turut memperkatakan yang mana Sony kini dalam pembangunan konsol generasi akan datang untuk PlayStation. Namun begitu, baru-baru ini pada Gamescom, pelbagai permainan baru diperlihatkan untuk PlayStation 3.

Terdapat 46 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
    • Byk alternatif utk dapat Game PS3 kurang dari RM100

      1. pergi laman web http://www.play-asia.com, kat situ ada game game kurang dari RM100. lebih USD 20 penghantaran free.. dan ada weekly discount.

      2. Rajin2 la tgk forum..ramai org jual 2nd game

      3. Sewa game (kena google) ramai yang menyediakan perkhidmatan menyewa Game PS3.

  1. cd ps3 mahal sebab blu ray kan. hampir kesemuanya harga rm 100 dan ke atas. anyway, langkah yg bagus utk menarik ramai org lagi menggunakan konsol ini.

  2. murah dari harga seblm nih…
    rasanya yang lama nih nak jual kot.. grab baru..
    saper nak beli?? kidding…

  3. tapi tengok harga dekat kedai/website masih mahal lagi. nak kena bawa announcement ni tunjuk dekat diorang ke?

  4. PS4 hrge skrung lbih murh dri PS3. Tu brite baik p cd nye still mhl. Adoi lau pc x pe la nk ambik lam intrnet lau PS4 ade ker?

Komen

Nama
Web