READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Mungkin semua sedia kenal akan kempen P1 dengan slogan “Potong” mereka. Menariknya, hari ini, Packet One bersama-sama dengan Telekom Malaysia telah pun menandatangani perjanjian bersama, dimana melaluinya P1 akan mendapat akses kepada infrastruktur HSBB yang ditawarkan oleh TM, sekaligus mendapat akses kepada lebih 1.3 juta premis yang termasuk dalam liputan HSBB.

P1 menjadi rakan kerjasama yang ketiga untuk TM, selepas Maxis dan juga Celcom mengumumkan kerjasama mereka. Melaluinya, kelak P1 akan turut menawarkan perkhidmatan jalur-lebar berkelajuan tinggi berwayar, selain daripada perkhidmatan jalur-lebar tanpa wayar yang ditawarkan sekarang.

P1 dijangka akan mengumumkan pakej dan pelan tawaran mereka untuk perkhidmatan jalur-lebar berkelajuan tinggi (HSBB) pada suku tahun pertama tahun hadapan, sekaligus akan bersaing secara sihat bersama-sama dengan penyedia jalur-lebar yang lain, termasuk TM UniFi dan juga Maxis Home.

Terdapat 19 komen
    • Hahaha!!!!!Akhirnya tiada satu pun ISP yang mampu menyaingi UNIFI TM!!!!
      Semuanya pun Angkat Tangan!!!Nampaknya,penggunalah yang akan menerima kesannya.,,,

  1. yg pasti…kalau area tu belum ada infra unifi, jgn harap P1 akan cover that area…like mine…maxis HSBB gila-gila promote from home to home tapi terus cakap kat promoter tu..tak usah buang masa promote maxis HSBB kat sini coz unifi infra belum ada kat my area…promotee tu leh tanya balik…oh! ye ke bang!!?? :D

  2. Kerjasama la dengan berapa banyak pun janji perkhidmatan yang diberi kena la perfect ..

  3. Sebelum ini aku pernah komen pasal “tulang belakang” telecommunications malaysia adalah TM, jangan terkejut ini adalah salah satu perancangan “malaysia broadband initiative” rujuk http://broadband.my/ untuk maklumat lanjut..

    Pelanggan/pengguna patut sudah maklum.
    apa yang membezakan pengurusan untuk setiap telco yang pengguna langgan,
    kalau buruk berpindah dan sebab itu lah wujudnya “portable number”
    memang betul bersaing cara sihat macam ini kawan.

    Istilah pelanggan “setia” sudah tidak wujud zaman sekarang..

    Apa yang aku nantikan HyypTV dapat bersaing dengan Astro kerana astro syarikat broadcasting tunggal di Malaysia.

    P/S
    - Jangan rasa si M,C,D adalah terbaik jika kau belum pernah cuba UniFi contah “apa jadi dengan unlimited smartplan dxxx? internet suspended jika kau sudah cecah quota bukan slow tapi suspended kawan!..

  4. Owhhh memang ‘Classic Case’ ni, aku ingat lagi IKLAN POTONG YG TAK ADA ETIKA DALAM PENGIKLANAN. BERBAU PENIPUAN DAN RAMAI YG TERTIPU TERMASUK AKU. AKU ADA BERCAKAP DGN SESEORANG DARI P1 OFFICER PASAL NI DAN AKU MINTA P1 MEMBUAT KENYATAAN AKHBAR AGAR MEMINTA MAAF KEPADA SEMUA PELANGGAN KERANA SERVICE YG DITAWARKAN TIDAK SEPERTI YG DIIKLANKAN DAN MEMINTA AKU MENUTUP GROUP NI http://www.facebook.com/groups/159121421506/ .ADA LAGI SURAT YG DIWAWARKAN DARI P1 NI EHEHMMM…P1 or Micheal Lai..aku rasa ko ingat lagi kan…?? Kalau tak ingat aku bole ingatkan.

    Jadi jika berita dari amanz.my tentang perlantikan pengerusi baru rupanya ada udang disebalik batu. Kenapa? P1 tak da cukup resources ke..? or dah kena POTONG? 4G mana? Kalau some of your office pun pakai TM kenapa tak percaya kat service sendiri ke..?

  5. oi..ckp baik skit la…ko yg x pandai gune..p1 x tipu..yg tipu 2 promoter tah cite ape kat ko…p1 company jalur lebar yg hebat kat malaysia ni…

  6. sebenarnya setiap telco ni ade klbhn tsdiri…baik p1 or m , d , c , uni….uni quata dia besar scara x lgsg speed bgs coz mggunakn talian TM cuma anda perlu tau bl tggl rh tggi ia cuma dpt smpi luar rh bl smpi dlm rh ia dh jd internet biasa coz Fiber Optik x blh dbengkokkn….
    p1 pl klemahn dr segi coverage dia sj….sprti telco yg lain jg xsmua tmpt ada coverage n smua telco ade red zon sy hrp smua fhm cikit pn jd la….jgn nk kata telco ni baik telco ni pnipu….coz xde smua dlm dunia ni sempurna….klau anda prnh jd plngn Yes lg kena trk coz bl abis quata internet lgsg x blh jln…try smua telco n pilih mna yg ssuai utk anda itu jln tbaik….

Komen

Nama
Web