READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Antaramuka Projek Tizen (Evolusi MeeGo) Mula Kelihatan

Diterbitkan pada January 9, 2012 oleh

Pada penghujung September yang lepas, sebuah projek sistem operasi baru, evolusi daripada MeeGo telah diumumkan oleh Intel dan juga Samsung, iaitu Tizen, yang mana dibangunkan dibawa lesen sumber terbuka. Kini nampaknya, sistem operasi tersebut disasarkan untuk diperlihatkan dengan peranti Samsung, seawal bulan Februari kelak pada acara Mobile World Congress.

Perkara ini tidak dapat disahkan sepenuhnya buat masa ini. Tetapi beberapa paparan antaramuka awal untuk Tizen ini telah pun mula kelihatan. Ia dilaporkan, Tizen ini masih lagi pada peringkat awal lagi, dan mungkin antaramuka akhirnya kelak sedikit berbeza dengan apa yang diperlihatkan pada hari ini.

Mungkin lebih banyak maklumat berkaitan dengan Tizen ini akan mula kedengaran dengan hampirnya acara Mobile World Congress yang akan diadakan pada bulan Februari kelak.

Terima kasih Eins.

Terdapat 15 komen
  1. Question is, will Samsung ditch Android over Tizen as they did over BADA? hmmm

  2. berapa banyak OS daa … nampak sama je tizen, b2g, android

    kan bagus buat OS untuk lawan windows 8

  3. Nanti tizen keluar 1 produk trus terkubur. Mcm N900(meamo5) & N9(meego). Huhu
    Tapi tu intel+nokia. tak tau la intel gabung dgn samsung ni mcm mne. Harap2 tak lak. Abis badaOS samsung ape cer?

  4. considering the size and amount of samsung phones in the market. kemungkinan tinggi tizen akan naik.. at least ada port untuk galaxy s2 atau tab.. :P

Komen

Nama
Web