READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Microsoft Memperkenalkan Logo Baru Untuk Windows 8

Diterbitkan pada February 18, 2012 oleh

Nampaknya, ura-ura berkaitan perubahan logo Windows adalah benar, apabila hari ini, Microsoft secara rasminya mengumumkan mengenai logo baru Windows 8, yang mana turut membawakan antaramuka Metro pada logo mereka. Namun, mungkin perubahan ini tidak begitu diminati oleh para pengguna dan peminat Windows yang sedia kenali akan logo sistem operasi tersebut dengan empat warna.

Menurut Microsoft, melalui penggunaan logo baru pada Windows 8, mereka menerapkan kedua-dua ciri-ciri moden dan juga klasik padanya. Ia juga membawakan rekabentuk tetingkap yang lebih tepat lagi.

Berkemungkinan dengan pengumuman ini, kita akan dapat melihat Windows 8 Consumer Preview yang bakal dilancarkan didatangkan bersama-sama logo boot yang serba baru, serta beberapa perubahan didalamnya.

Jadi, apakah pendapat anda berkenaan dengan logo baru Windows 8 ini?

Terdapat 85 komen
  1. 1. kenapa dia buat warna sama? sebab mudah nak masuk dengan mana2 warna ikut korang asal logo tu betul.

    2. tapi tetap aku rasa.. haiz haha

    p.s perasan atau tak, logo win8 sama dengan logo win1.0

  2. Bagi aku design metro ni cantik je.. sebab simple.. tapi klau dia kekalkn warna windows asal tu lgi cantik.. da try photoshop da.. mmg cantik..

  3. hodoh giler…dah macam tingkap yang betul-betul punya, takde flying tingkap design lagi! btw sepatutnya kena bubuh lagi 4 color windows dlm tu…

  4. kalau ikut formula jatuh-naik OS Windows,
    Windows 8 bakal jadi macam Vista, gagal.
    Mungkin penampakkan logo ni salah satu petanda kegagalan Windows 8.

    So sama-sama la kita tunggu Windows 9.

  5. Diorang buat macamni sebab nak serasikan dengan Metro UI termasuklah dengan nama dia sendiri iaitu tetitingkap. Boleh baca kat page Microsoft.

  6. its just logo je kot , aku tetap guna windows even logo die buruk nak mampus , haha . Senang la lepas ni nak buat wallpaper windows 8 .

  7. ya saya suka logo windows yg baru ini. barulah nampak 2012. sblm ini logo windows 7 nampak sgt 90an nya.

  8. Windows 8 nak tukar sampai 10 kali pun tak pa..asal system stabil dan tak banyak virus/spyware/trojan yg dok dalam buat system makin lama makin slow terkemut-kemut.

    Tak da apa pun nak dibanggakan dengan logo ke kaler. yg nak tukar dorang..tak nak logo pun tak pa..nak boh gambar tingkap rumah aku pun tak pa..asal system jangan crash dah mc tu la..

    Apa pun dorang punya..yg dok gaduh2 pasaipa..?

Komen

Nama
Web