READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Acer Aspire S5 Berharga RM3499 Di Malaysia

Diterbitkan pada June 19, 2012 oleh

Bagi para peminat Ultrabook, sepertimana kami laporkan sebelum ini, hari ini, Acer Malaysia telah pun melancarkan Ultrabook terbaru mereka untuk pasaran Malaysia, iaitu Acer Aspire S5, yang didatangkan bersama-sama pelbagai ciri-ciri menarik padanya. Di Malaysia komputer riba tersebut dijual pada harga RM3499.

Menariknya melalui Acer Aspire S5 adalah dimana ia merupakan komputer riba pertama membawakan sokongan Thunderbolt padanya, selain turut menggunakan cip pemprosesan Ivy Bride Intel Core i7. Ruangan storan padanya turut dijana oleh SSD bersaiz 128GB. Ciri-ciri lain turut sama disertakan adalah memori sebanyak 4GB RAM, dan juga skrin bersaiz 13.3-inci.

Sama seperti beberapa Ultrabook yang lain, ia didatangkan bersama-sama sistem operasi Windows 7, dan juga sokongan memulakan komputer dengan pantas dalam masa kurang 1.5 saat, dinamakan sebagai Instant On.

Bagi anda yang berminat, boleh mendapatkan komputer riba ini pada harga RM3499 daripada pengedar rasmi Acer di seluruh negara bermula bulan ini. Kami akan berkongsi beberapa gambar pandang pertama peranti ini dalam artikel akan datang.

Terdapat 18 komen
Komen Popular
  1. huk alohhh mahallll nye acer ni mcm apple product.. org2 kaya je mampu..

  2. mak aihh boleh tahan harganye.. aku dah pengguna acer lama, ntah skang ni macam nak berpaling tadah ke brand lain huhu

Keseluruhan Komen
  1. huk alohhh mahallll nye acer ni mcm apple product.. org2 kaya je mampu..

  2. Harga sama dengan Asus Zenbook UX21. Tunggu harga Windows Surface pulak.

  3. Ada ke orang nak beli brand Accer sampai 3k.orang tak waras ja kot

  4. acer bla da nama dorg gah ckit ngan s3 trus nk wat s5 jd mahal..peh…3k seriously…nope better wait for incoming new techie…

  5. gua ada Acer Timeline Ultrabook M3 beli RM2499 harga staff mmg best gila la dgn Graphic Card NVidia GT640M

  6. eh tgk page apple lebih kurg harga macbook air plak s5 nih. baik angkat macbook air!

  7. BIaser lah, gadget baru memang mahal… 2-3 bulan lepas release nnt murah la dia. So sekarang ni guna lah apa yg ader doluh…

    Tapi betul jugak kata Ijat, baik angkat MacBook Air…

  8. ok ler tu harga dier..

    S5 tu i7 rm3499
    zenbook tu i5 rm3299/3499

    meaning murah ler.

  9. mak aihh boleh tahan harganye.. aku dah pengguna acer lama, ntah skang ni macam nak berpaling tadah ke brand lain huhu

Komen

Nama
Web