READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Nexus 7 Dilancarkan Secara Rasmi Di Malaysia – 16GB RM999

Diterbitkan pada September 21, 2012 oleh

Hari ini, seperti mana yang dinantikan ramai, Asus bersama-sama pihak Google Malaysia telah pun melancarkan tablet Nexus 7 yang dinantikan ramai untuk pasaran Malaysia. Nexus 7 ditawarkan untuk para pengguna tempatan pada harga RM999 untuk versi 16GB.

Asus Malaysia juga mengatakan tiada versi 8GB yang akan ditawarkan untuk pasaran tempatan, membuatkan para pengguna hanya tinggal dengan pilihan versi 16GB sahaja.

Nexus 7 membawakan cip pemprosesan Tegra 3 empat-teras 1.3GHz, GPU GeForce 12-teras, memori sebanyak 1GB, skrin sebesar 7-inci, dan kamera hadapan 1.2-megapixel.

Kami akan membawakan video pandang pertama dalam kemaskini seterusnya.

Terdapat 43 komen
Komen Popular
  1. .كالاو تبلت دري جينا ممغ موده روساك تراوتام سكرين كرانا كواليتي يغ سغت رنده دان موده رتاق

Keseluruhan Komen
  1. Pingback: Nexus 7 Mula Ditawarkan Secara Rasmi – 16GB RM 999

  2. cam dh takde point beli tablet ni. bukan gune sangat pun.
    utk anak main baik beli tablet china yg takde brand tu

  3. Mahal compare to US pricing even though kita lagi dekat dgn Taiwan. Tak jadi nak beli.

  4. hmm..kalau nak dapatkan 8gb nyer dgn harga 799rgt ble cuba tengok kat ipmart..16gb nyer version dh sama harga dgn official price asus..mlm tdi msih mahal 50rgt.hehe..

  5. Aww.. aku ingat 8gb ada kat Malaysia.. at least mungkin dapat beli..

    Price Nexus 7 16GB kat Amazon $270++ tapi kalo tambah tax $25 mungkin harga kurang ckit dari Malaysia punye price..

    Tapi price kat India mahal, RM1.2k lolz, kat Singapore dlm RM1K lebih..

  6. Laaaa.. the idea is to make it affordable, bukan expensive. Meng-anak-tiri-kan Msia dgn menjual 16Gb sahaja. Thanks, but no thanks

    • import saja bro…kalau nak import yang 8gb…do contact me..leh tumpang..hehe

      • Sebenarnya aku pakai iPad. Tp iPad ni mcm berat la plak bile dah pasang casing bagai. Igt nak upgrade, sekali mahal plak Nexus7 ni. Adeh.

    • agreed.was so anticipating nexus 7 cud b marketed starting frm around rm700.rm999?might want to save a bit more and go for more reasonably priced tabs.

    • Oh, saya bangkang sesungguhnya komen saudara.

      No point? Saya sudah beli tablet china yang 300 tu. Sesungguhnya, kalau setakat nak cakap kat kawan2 saya ada tablet boleh la.. dari segi fungsi dan penggunaan, sangat lah terhad. Sakit hati lebih banyak.. hehe

      by the way, tablet china 300 tu yang mana satu? boleh share dengan saya? kot kot saya berminat nak beli jugak

      • setuju. tablet china bateri 4jam. maximum. tu pon atas nasib. else. u wont get quadcore 1.3ghz with 1gb ram. so. worth it kot.

        this tablet untuk gaming best la

    • .كالاو تبلت دري جينا ممغ موده روساك تراوتام سكرين كرانا كواليتي يغ سغت رنده دان موده رتاق

    • mna ada sma dia punya processor lain dan tablet china byk yg lag psal ram 512mb je

  7. not sure if typo or not. 12 core!? nexus 7 bagus utk wat pda. ade camera cm ipad pun segan aku nak angkt melangit amek gmbo. hehe. slack xdak 3g, notnto worry portable 3g router or mifi ade utk sape yg perlukan.3g connection. lagi satu dari beli gps navigation, baik bli ni. purchase navigation software cm papago ke. multifunction i must say.

    • jangan konpius 12-core gpu dengan 12-core processor ye.. dulu pon orang selalu konpius chip A5X dalam ipad ade quad core. sebenarnye quad core gpu :D

  8. tablet ainol aurora 2 pon dah ok w/pon spec kurang skit dari nexus 7 ni… tapi aku rasa baik tunggu surface keluar …buat perbandingan , baru buat keputusan..

  9. Di pejabat saya tablet Ainol tu memang popular sekarang sebab harga bertaraf mampu-beli

  10. Smlm aku dah ushar dekat kedai nexus lowyat. Honeslty suka gila stock android ni mmg smooth, aku compair dgn note10.1, mmg terasa nexus ni lg smooth. Pricey jugak tapi berbaloi dgn apa yg kita akan dpt, jgn compare dgn tablet china, this is asus. Anyway kalo umah dan ofis ada wifi mmg nice.3g version mmg xde

  11. Aku beli kat kedai HOTSPOT LOW YAT RM 999 siap screen protector & leather casing. Kedai lain pun jual sama harga tp kene tambah RM kalau nak casing! Setakat ni pakai mmg puas hati la. Serious said dia punya WiFi mmg laju & screen tgk cite full HD mmg 1st class

  12. bro…
    nexus 7 x ada memori tambahan ke???
    bla ye nexus 7 2nd nk launch??

    • Takde. Peranti Nexus selalu takde slot mikro-SD. Dengar2 yang second-gen umum kat Google I/O. Google I/o tengah bulan mei nie.

      • ok…
        saya sekarang ni pening la sama ada nk beli note 8.0 atau nexus 7…yg mna lgi berbaloi utk saya beli ya?
        saya ni jenis yg gila games,tangkap gambar, dan suka melayari internet…
        atau patutkah saya hold dulu dan tggu nexus 7 2nd gen kluar?boleh x bro cerita sikit kelebihan nexus 7 2nd gen ni…

  13. AINOL AURORA ni tab china ka
    saya dengar famous sangt dkt psaran

Komen

Nama
Web