READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Dengan pilihan raya yang akan diadakan di Malaysia tidak lama lagi, kini Suruhanjaya Pilihanraya melangkah setapak kehadapan, dengan melancarkan laman web rasmi untuk PRU13, dan menawarkan pelbagai informasi melaluinya.

Melalui laman web tersebut, beberapa informasi dan maklumat umum disediakan, termasuk kenyataan media dan pengumuman daripada pihak SPR sendiri. Pengguna juga boleh membuat semakan daftar pengundi, disamping melihat peta bahagian pilihan raya melalui laman tersebut.

Namun, bagi kami, salah satu kekurangan yang dirasakan adalah rekabentuk laman tersebut sendiri, yang mana kelihatan kurang menarik untuk dipandang. Pada masa yang sama, akaun-akaun sosial rasmi untuk PRU13 daripada SPR ini juga kelihatan tidak dipromosikan, malah tiada interaksi yang berlaku dikalangan pengguna dan pihak SPR.

Apa pun, berkemungkinan ini hanyalah untuk peringkat awal ini, dan mungkin ia akan berubah apabila tarikh pilihan raya diumumkan kelak.

Layari Portal rasmi Pilihan Raya Umum Ke-13
Terdapat 22 komen
Komen Popular
  1. wow! 1.8 juta? x ptt…

    site tu x support browser chrome aku atau design dia mmg x kemas?

    tgk2 kat bawah, “Designed and Developed by JNP Technologies Sdn Bhd”, skali bukak website diaorg, boom! msh oldschool punya design daa..

    come on lah beb.. buatlh responsive… x pun implementkan css3 pun jd lh.. kemas ckit.

    aku yg x brapa pro sgt dlm bidang web pun aku tau kemaskan guna padding, grid, color smua tu..

    byk programmer2 yang pandai menganggur sbb x ada siapa yg ambik..

Keseluruhan Komen
    • wow! 1.8 juta? x ptt…

      site tu x support browser chrome aku atau design dia mmg x kemas?

      tgk2 kat bawah, “Designed and Developed by JNP Technologies Sdn Bhd”, skali bukak website diaorg, boom! msh oldschool punya design daa..

      come on lah beb.. buatlh responsive… x pun implementkan css3 pun jd lh.. kemas ckit.

      aku yg x brapa pro sgt dlm bidang web pun aku tau kemaskan guna padding, grid, color smua tu..

      byk programmer2 yang pandai menganggur sbb x ada siapa yg ambik..

      • nak tunjuk pro le tew, mention pasal padding apa bagai. Cube sedare “come on lah beb” by emailing the company. hihihi.

        • bro, aku x ckp pun aku pro.. 1.8 juta tu oi!

          Kalo upah team envato(http://envato.com/) yg orang puteh tu pun x sampai berjuta… diaorg lg pro, kemas dan up to date punya style..

          even tutorial basic diaorg pun ada tunjuk layout yg kemas dari tu.. free tutorial u.. bkn nya premium.. kalo premium pergh!!!

  1. WHOIS information for jnptechnologies.com:***

    [Querying whois.verisign-grs.com]
    [Redirected to whois.enom.com]
    [Querying whois.enom.com]
    [whois.enom.com]
    =-=-=-=

    Registration Service Provided By: Namecheap.com
    Contact: support@namecheap.com
    Visit: http://namecheap.com
    Domain name: jnptechnologies.com

    Registrant Contact:
    xtreme-D
    Jim Haiery Mohamad ()

    Fax:
    P8-A-02-17, Jalan Sepakat Indah 6
    Sg. Chua
    Kajang, S 43000
    MY

    Administrative Contact:
    xtreme-D
    Mohd Suhaimy Abu Bakar (mail@shuth.com)
    +1.0123655625
    Fax: +1.555555555
    P8-A-02-17, Jalan Sepakat Indah 6
    Sg. Chua
    Kajang, S 43000
    MY

    Technical Contact:
    xtreme-D
    Mohd Suhaimy Abu Bakar (mail@shuth.com)
    +1.0123655625
    Fax: +1.555555555
    P8-A-02-17, Jalan Sepakat Indah 6
    Sg. Chua
    Kajang, S 43000
    MY

    Status: Locked

    Name Servers:
    ns1.sempoi02.com
    ns2.sempoi02.com

    Creation date: 05 Oct 2005 00:14:44
    Expiration date: 05 Oct 2013 04:14:00

    =-=-=-=
    The data in this whois database is provided to you for information
    purposes only, that is, to assist you in obtaining information about or
    related to a domain name registration record. We make this information
    available “as is,” and do not guarantee its accuracy. By submitting a
    whois query, you agree that you will use this data only for lawful
    purposes and that, under no circumstances will you use this data to: (1)
    enable high volume, automated, electronic processes that stress or load
    this whois database system providing you this information; or (2) allow,
    enable, or otherwise support the transmission of mass unsolicited,
    commercial advertising or solicitations via direct mail, electronic
    mail, or by telephone. The compilation, repackaging, dissemination or
    other use of this data is expressly prohibited without prior written
    consent from us.

    We reserve the right to modify these terms at any time. By submitting
    this query, you agree to abide by these terms.
    Version 6.3 4/3/2002

  2. Aku rasa if upah freelancer buat website tu lagi murah and cantik.

  3. hehehe kerajaan tak habis lagi guna tema doodle ye.. ingatkan sampai tahun 2012 je.. makin banyak la job pelukis doodle tempatan

  4. Malaysiakini juga dah lama wujudkan undi.info
    Maklumat lengkap mengenai keputusan PRU 11 & 12, dan 13 yang akan datang.
    Bagi yang tak yakin dengan Malaysiakini, silakan teruskan guna website SPR ni.

  5. Saya orang kurang upaya (OKU) cacat fizikal bermasaalah untuk membuang undi kerana tempat pembuangan undi terletak ditingkat satu, Sek. men. keb. Lembah Keramat, Hulu Kelang, Selangor. Sejak tahun 2004 saya telah membuat aduan ke SPR mengenai permasaalahan ini namun tidak ada sebarang tindakan dilakukan. Orang kurang upaya (OKU), warga emas yang uzur juga wanita mengandung menghadapi masaalah untuk memanjat tangga yang tinggi lagi curam dan keadaan sebegini amat membahayakan. Adalah diharap PRU13 ini pihak SPR dapat menyediakan tempat pembuangan undi dibahagian bawah sekolah berkenaan bagi kemudahan kami yang kurang upaya. Sekian dan terima kasih.

Komen

Nama
Web