READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Pakej data mudah-alih pada hari ini boleh dikatakan masih pada kadar yang agak mahal, dan kini Maxis kelihatan cuba menarik perhatian dengan menawarkan langganan pada kadar RM1 untuk 1GB. Tetapi kadar ini hanya ditawarkan daripada pukul 2 pagi ke 7 pagi sahaja.

Maxis RM1 1GB

Berkemungkinan ia ditawarkan pada waktu berkenaan adalah kerana ia merupakan waktu dimana pengguna kurang menggunakan internet, apatah lagi kebanyakkan orang tidur dan berehat pada ketika itu.

Jadi, apa kata anda berkenaan pakej tawaran daripada Maxis ini? Adakah ia berbaloi ataupun sebaliknya?

Terdapat 63 komen
Komen Popular
  1. Yay!! Bolehlah menonton video ilmiah selepas ini pada waktu malam!!

    :IfYouKnowIMean:

  2. gua guna broadband celcom sebulan rm98 ringgit..kul 3 pg smpi 12 tghri baru laju tenet, kalau x bukak fb pun x lepas2..loading memanjang je!

Keseluruhan Komen
    • Yay!! Bolehlah menonton video ilmiah selepas ini pada waktu malam!!

      :IfYouKnowIMean:

  1. gua guna broadband celcom sebulan rm98 ringgit..kul 3 pg smpi 12 tghri baru laju tenet, kalau x bukak fb pun x lepas2..loading memanjang je!

  2. kalau 1GB tu dah habis dalam masa 3 jam contohnya, start pukul 2, pukul 5 dah habis.. pastu nk langgan balik pukul 5 tu boleh ke ?

  3. Hmm,pakej yang tidak relevan lagi utk masa kini. Sasaran hanya kelompok kecil yang berjaga waktu tgh malam hingga pagi. Maxis semakin terdesak utk tarik pengguna yg gila data dengan tawaran harga yg murah. -bekas pengguna Maxis

    • company telecomunikasi la untung belipat kali ganda, buat capital one off je, pastu amek untung sepanjang masa, ko beli prepaid hari ni sbb benefit dia, pastu 3 bulan dia tukar rate itu, rate ini, kekadang ko bengang, tp xkan asik nak bertukar provider, jadi ko terpaksa la akur dgn rate utu rate ini.

  4. Poorrahhh! 2 pagi – 7 pagi? Masa tu orang tengah syok tidoq…Tak guna betul la! Cerdiknya Maxis nak perkenakan orang…

    • bukan setiap hari ko tdo awal, tp masih bebaloi, laju la internet bila bukak tgh malam dengn internet yg murah dan kuota yg bnyk untuk 5 jam. klu maxis offer all time, ko tahu apa akibatnya, mungkin lagi lembap la coverage sbb services dah fully utilize oleh pengguna.

      • aku sokong..lg pon rm1 utk 1 gig tu berbaloi sgt2 walo 5 jam..kena plak keje shift cm aku

  5. zzz ramai tak cerdik..sori to say..yg muslim,bangun la time azan subuh..ada lebih kurg sejam lg untuk guna..pastu download sampai abeh..senang

  6. celcom 1 malaysia (Rm25 sebulan) + VPN (RM5) = RM 30 Sebulan @ Rm1 SEHARI

    Speed 1.5Mbps

    bye2 ananda krishnan..

  7. Kdg, manusia nie bila x bg pape, diam je, bila bg pape yg mampu, trus cr kelemahan dan comment negatif…baik xyah bg pun xpe…

  8. Maxis selalu buat servis x ikhlas. lepas topup ade bonus, tp tgh malam hari topup tu jugak tamat bonus. sama lah macam pakej rm1 1GB data ni. kononnya baik lah, tapi buat taim org tido. taim org berjaga pakej mahal2 je… aku stay ngan maxis lg skrg pasal youthclub je. kedit lambat expired. haha…

  9. Itu pasal Maxis kaya…Apa lagi Ananda Krishnan – berpuluh2 bilion RM dia sapu masuk poket!
    Kita semua yang miskin/susah berpakat ‘sedekah’ kepada Ananda Krishnan yang memangnya sudah jadi bilionaire tuh! Lu pikiaq la sindri, dey tambi!

  10. aku dah balas 1=teruskan dah.tapi tak balas pun maxis ni…sial lah..phuiiiii…

  11. Tak payah langgan la…
    Aku last guna bulan nie jer pasni aku tukar ke lain pulak coz aku sakit ati dah 2 kali maxis makan kredit aku sampai habis . Bila aku langgan 1gb ni mesej sampai mengatakan boleh on9 dh tp bila on habis kredit aku..
    Bila aku call maxis central dy gtau nanti pegawai dorang contact aku balik tp senyap ja.. Tadi pn aku langgan pn jadi lagi ..

  12. Aq slalu wat 3 kli stu mlm,ps2 bkak hotspot wifi,on leptop dawnlond film barat….skunk ni da xde sdih gle,hrap maxis wat lg…..

Komen

Nama
Web