READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Seperti mana yang dinantikan, pihak Asus Malaysia hari ini telah melancarkan Asus FonePad secara rasmi di Malaysia, sekaligus menawarkan tablet dengan keupayaan telefoni itu untuk para pengguna tempatan pada harga RM849.

Asus FonePad

Asus FonePad

Asus FonePad membawakan skrin bersaiz 7-inci HD IPS, dijana menggunakan cip pemprosesan Intel Atom Z2420 1.2GHz, memori sebanyak 1GB RAM, kamera belakang 3-megapixel, kamera hadapan 1.2-megapixel, serta bateri berkapasiti 4270mAh.

Selain daripada membawakan Android 4.1 Jelly Bean, ia turut dilengkapi dengan beberapa ciri-ciri tambahan, seperti aplikasi yang boleh di pop-out.

Bagi pengguna yang berminat, anda boleh mendapatkan Asus FonePad ini daripada para pengedar rasmi Asus pada harga RM849.

Terdapat 18 komen
Komen Popular
  1. Hmmmm nak tanya.
    cip pemprosesan 1.2Ghz Intel Atom Z2420 ni power tak ?
    Komen sikit. Nak angkat ni haaa.

  2. berbaloi lh dgn harga nye tu.. Kau nak mcm mane lagik hah!!

Keseluruhan Komen
  1. Tentang kamera cuma 3 megapixel yang buat rasa ‘sayu’ tu. Jelly Bean 4.1 dan bateri sudah okay. Sepatutnya kamera 8 megapixel baru puashati.

    • untuk tablet, kamera hanya perlu sekadar ada dan sekadar boleh guna..
      gonna be funny if people start shooting and possing with tablet.

      sebelum membeli, baik tunggu sebarang berita dari google bulan depan.

    • berbaloi lh dgn harga nye tu.. Kau nak mcm mane lagik hah!!

  2. Hmmmm nak tanya.
    cip pemprosesan 1.2Ghz Intel Atom Z2420 ni power tak ?
    Komen sikit. Nak angkat ni haaa.

  3. Admin review skit fasal CPU/Processor dia nie..mana power gan Dual Core biase

    • Kan dah tulis skrin HD IPS.
      kan HD IPS n corning gorilla glass tu teknologi berbeza pada kualiti paparan dan hardware..

  4. Marketing fail. Nama FonePad akan membuatkan pembeli terkeliru dengan produk PadFone mereka

  5. Da beli fonpad asus ni..sblum ni pn pkai laptop jnma asus..ok..dpt rm 758…skrgtgh pkai ni..

    • Saudari erin beli di mana? Apa aksesori tambahan yg penjual bagi free? Casing? Bluetooth set?
      Cik erin guna sbg telefon juga ke? Sy berminat nak beli tapi nak sedikit clarification dgn orang lain yg guna fonepad. Harap dpt respon secepat mungkin.

      • Sy dah beli..mmg ok..guna untuk telefon pun ok..sy beli dgn harga rm699..takde aksesori percuma..ade tablet dan charger sahaja..casing pun belum ada jual lagi..

        Tablet ni terbaik untuk baca komik dan tgk movie sebab skrin cantik..tapi tak sesuai sgt untuk main game 3d sebab processor kurang power..untuk kegunaan biasa, fonepad ni agak stabil.

        Sy sedang gunakan fonepad ini sbg “daily driver” sy..:)

        • boleh saya tau blackheart beli fonepad ni dimana?

          • BOLEH SAYA TAHU ASUS FONPAD NI BOLEH INSTALL JAVA X?

  6. rm799 kat kedai handphone hotlink pasaraya aeon(dulu carefour) batu pahat.

  7. OK LA dpt gne tab nie..kne dgn harganyaa..nak dibanding lambakan tablet yg kurang jenama Tanpa taw kualitinya :-) huhu DA bli pon.,

  8. aku dah kan tipu …xguna punya cina,,,harini mesti dia kna…aku dah ckp asus mana pakai 2 sim…dia ckp gak ini aru k xpe aku beli harga rm650,,,balik tgok internet mmg sah kna tipu,,,siap ko cina,,nak bodohkan aku,,,harga aku tak kisah boleh aku bayar harga ori..tapi menatang ni ape hal nak tipu aku pun tak tau,,sakit ati,,,dia cakap tfn ni blm masuk pasaran sebab tu murah…nati kalu dah rasmi ada kat pasaran mungkin hargai naik..masa dia promo tunjuk yang ori sebab ada bean tu,,ni petama kali aku kna tipu macam ni,sakit ati,,arini siap cina tu,,aku p wat repot…

Komen

Nama
Web