READING MODE  
Informasi Komputer & Teknologi Terkini

Alcatel One Touch Glory 2SSetelah lebih tiga bulan Pakej Komunikasi Belia diperkenalkan oleh SKMM, kini DiGi hadir dengan tawaran yang agak menarik, dimana mereka kini menawarkan telefon pintar Alcatel One Touch Glory 2S secara percuma melalui rebat Pakej Komunikasi Belia dibawah mereka.

Peranti ini boleh dikatakan membawakan spesifikasi yang agak rendah berbanding kebanyakkan peranti pada hari ini. One Touch Glory 2S ini membawakan skrin bersaiz 3.5-inci, cip pemprosesan 1GHz Cortex-A9, dan kamera belakang 2.0-megapixel. Peranti ini dijana menggunakan Android 2.3 Gingerbread, dimana boleh dikatakan agak menyedihkan untuk tahun 2013 ini.

Walaubagaimanapun, untuk mendapatkannya, pengguna masih perlu melanggan kepada DG Prepaid Smart Plan (SKMM), dimana memerlukan pengguna membayar RM50 untuknya.

Buat masa ini, kami masih tidak ketahui lagi sepenuhnya berkenaan dengan prestasi peranti ini apabila dikendalikan untuk kegunaan harian. Tetapi, dengan pengenalan pihak DiGi yang menawarkan peranti percuma melalui Pakej Komunikasi Belia, mungkin kita akan dapat melihat persaingan sihat daripada pengeluar-pengeluar lain tidak lama lagi.

Jadi, apakah pendapat anda berkenaan promosi ini? Adakah anda akan memilihnya ataupun sebaliknya?

Terdapat 329 komen
Komen Popular
  1. Jngn slh phm, 3g tu line…
    lenkali tny video call with secondary camera ade x…huhuhu….

  2. dah bagi yg murah pun byk lagi komplen.. hai entah la ke nak rm50 dapat blackberry? x pun galaxy tab 10.1
    keluar duit byk dapat la yang terbaik.. xde sape boleh celen dah henset tu..

Keseluruhan Komen
  1. Bagi yg mula mula nak tau evolusi Android yg stabil dan ada duit sket bleh mula la beli model ni. Gingerbread OS pada aku pun agak ok. Respon lagi cepat dan slick dri UI Ics walaupun Ics byk function.

    • Sedikit bersetuju.

      Kalau buat perbandingan antara OS untuk tablet2 kategori “bajet”, versi yang didatangkan dengan ICS agak kurang responsif.

    • Hp saya x boleh bukak terlupa pawwod cm mna kah nak bukak balik.. Dia mntak akaun gogle

      • Try off pasto try tkan boten vallume up dgan boten on sekali serentak smpi naik tulisan .. pasto pilih wipe fatory and system.. klu x blh try guna boten vlume down… igt tekan sama2 bkn tkn boten on dulu ..

    • dah beli hp baru,kenapa lepas caj 8 jam tel alcatel onetouch glory 2s pro tak boleh on langsung, sapa2 tolong bantu….

  2. saya sedih kerana one touch glory dengan gingerbread amat menyedihkan pada tahun 2013 :(

  3. amanz, Alcatel One Touch Glory 2S vs samsung galaxy y,,mane lg bagus?

    • SGalaxy Y skrin 3 inci.Yang ini 3.5 inci.
      Lain2 spec “hampir” sama.
      Better ambil ini lah untuk texting lebih selesa.

  4. aq dh bli tp msa dya ckp ada 3g, 2 sim, bg mmory 2gb. tp bla ambk x dk 3g, 1sim ja bleh, mmory pown x bley…..

    • Jngn slh phm, 3g tu line…
      lenkali tny video call with secondary camera ade x…huhuhu….

  5. positif sbb dgn rm50+pkm dah dapat smartphone.
    negatif sebab simlock digi sahaja

    • simlock digi sahaja?
      maksudnya ape ni

      (serius x fhm)

      • maksudnya xleh guna simkad lain..simkad yg dy unlock ni kalau kita topap 10 rggt kita just dpt 30 minit masa berbual n 200mb quata intenet, mcj dpt brapa xtaw la..lupa plak..tgok yg membe punya td..

        • memang utk digi .. tp leh pakai sim lain gak .. sim me unlock .. call help line digi .. tq

          • Dah unlock tfn n gna maxis. Siap.dah langgan mxis mobile intenet tpi knnpa forbidden n xblh nk online sdgkn data connection dah on.tlg …

  6. aku dah dapat dah. not bad lah. dari takde. bersyukur jelah. lime puluh hengget lagipon. terime jelah.

  7. Korg2 beli kat mane? Aku tnye bnyk kedai xde stock pn .=(

  8. Hanya ada di DIGI pandan Indan & DIGI Cyberjaya -

  9. Tak boleh ke unlocked manual phone ke sim lain? Ade sape2 tahu x?…

  10. malaysia ni byk kuar phone(barang2 lain pon) yg xsama stendet ngn negara lain. camera pon 2megapixel je. mungkin sbb namanya onetouch glory 2s kot. bukan onetouch glory 2. hahahaha…
    s mewakili sengkek

  11. aku pn dah beli tp sim me lock untuk clcom! rm50 dpt kad sim digi krdit ade rm50 and mmc 2gb. ade sape2 yg tau nk buka sim pnye lock? phone alcatel entah ape2 entah. tolong!!! nk pakai celcom

    • Call digi center and bagi IMEI No. CS Digi akan bg SIM ME code. Kene simpan sb klu off kene enter balik SIM ME code tu. Leceh skit la tp tu lah caranya utk masuk ke simcard telco lain. saya dah buat.

      • IMEI NO KT NE CARI.
        BAPE NO SERVICE CENTER DIGI YG NK KENA KOL

        • No IMEI ada dekat kotak phone ALCATEL TU…no DIGI HELPLINE 016-2211800 (dlm sim card pon dh ada save no ni…kecoh pe da hal?>?? Komen aku? utk sapa2 xde hp android lg tu KIRA OK la wei dpat hp ni…dapat gak merasa ANDROID kan…kalau dh ada hp gempak samsung S ADVANCED ke SAMSUNG S2 ke nk ambik ALCATEL GLORY 2S(sengkek) ni pon PE ADA HAL??? leh la wat secondary hp xpon wat backup hp mana tau hp canggih ko tu masuk air kan…wakakaka (segala info ak bg sume betul cek sendiri kalu xcaya…btw ak kol HELPLINE DIGI td ada awek y jawab…perghhh cair dgr suara dia wa ckp lu der)

  12. dah bagi yg murah pun byk lagi komplen.. hai entah la ke nak rm50 dapat blackberry? x pun galaxy tab 10.1
    keluar duit byk dapat la yang terbaik.. xde sape boleh celen dah henset tu..

  13. APE BENDA NEY…NAK GAK GUNA BOUCER GAK..SUSAH SANGAT..
    BAGI JER LAR…HEHEHE

  14. nak tanye kot2 ade yang tau..knape ye saye try pakai simkad celcom dy kate please insert sme number.. makne nye x boleh pakai nmbo lain la slain digi???knape jadi cmtu?tolong kan explainkan…hahaha

  15. Fon ni kira ok dh… sb kite cume kna bayar RM50 beli SIM DiGi Smart Plan SKMM je… Fon dpt free… mane nk dapat? telco lain kalo nk rebate tuk fon pn kna tambah lagi… ^_^

    • blh tmpg tanya, digi nk check kwsp jgak ke, mcm mn org yg xbkrja?

  16. mmg xleh guna simkad len la nie..tp just for 3month kn? ke mmg xleh guna lgsg..lawak la..area cyberjaya kat na erk..ada tbaca komen2 korg kat atas nie..ada ckp kat cyberjaya..tau x kat mana?

    • subang parade , usj taipan , summit ,sunway piramid ,uptown s.alam..cri je mne2 digi center yg berdekatan ..

  17. Sya dri perlis nk komem yg lama mmbli hnst dri digi tpi line digi x bule guna…dn kmi minta tlong bwa hnst sbb amai yg mnanti

  18. Tengah survey korunk punya pendapat, and will get that fuller phone soon! siapa tak nak phone for free. syukur rezeki,just kena bayar RM50, oklah tu.
    area bangi ada dekat bandar seri putra.dekat jugak dgn nilai one avenue. nak cari jugak harini..

    • ade lg ke kt kedai yg kt bandar seri putra tu

  19. smpi ble promosi!saya dah pergi 2 tpt msh khbsan stok.area kl mseh ada lg x stis

  20. smpi ble promosi!saya dah pergi 2 tpt msh khbsan stok.area kl mseh ada lg x stiok

    • KL – lowyat digi centre

      Ampang – ampang point digi center satu block Hong Leong Bank

      Pandan Indah – digi centre berhadapan Petronas n Shell pandan indah

  21. Okay..tak jd beli alcatel..i bought sony experia tipo..worth the price :-P

  22. Harga tetap atau berubah-ubah…? sebab saya dapat offer RM100

  23. aku dh buat td kt kawasan umah aku… 50 rgt je…ok la 2…

    • amir…tempat ko kat mane? ade lagi stok tak?

  24. aku nk tye..bnda ni blh bli direct dr kdai dg ke nak kne dftar skmm online dlu? n sampai bile nih?

  25. Phone ni boleh guna simcard lain laa..just call digi helpline..minta sme kod simcard apa yg kita nak guna..nanti pihak digi akan minta number yang ada kat kotak masa kita bli.tu..then digi akan bagi code tu..simpan code tu..sebab kalau..off phone kna insert balik num code tu…apa2 pun.bersyukur la..janji smartphone..

  26. Area kajang bangi cheras kt mne leh dpy eh tolong

    • ade kat sblh stadium kajang. bgunan kaler kuning. digi center :D

  27. area mane nak dapatkan??? pergi digi centre semua habis stock?? kedai fon biasa ade?

    • Kau pergi negeri perlis. Kat situ semua digi center ada.
      Bersepah phone alcatel ni.

  28. boley tak buat di padang serai :) saya nk beli laa

  29. Hai… bole bg num she centre x… dh beli nk bg ayah pakai. Tp kt kg mne de line dg.. agak stress hahaha.. pliss help me!!!

  30. Buat pendaftaran online skmm di website digi. Bawa borang tu ke digi centre… setakat ni hp ok.. . Sama mcm samsung.
    Member kt area johor bahru blh beli kat digi centre tebrau city jusco… ada stok lg.. ada wifi, market dan mcm2 lg kt hp ni…. cantik la

    • Kawan kawan Berhati hati bila membeli hp ni, cuma RM50 je.. ada charger usb.. memory 2gb, screen protector, cable ear piece dan digi sim prepaid card, anda boleh pakai sim card lain…tk de mslh, hp ni memang canggih dan cuma camera vga ni yg tk clear…. tp ok lah kawan kawan kerajaan bagi.. guna je lah!!!

      • have an idea to unlock my sme code?
        i had call digi customer service, but the code is wrong..
        oh nooo
        i want to use my old simcard =(

        • the code cannot be wrong…its on the box,the imei number just write it down and tell to the operator and they will give you a pin code number to unlock the phone..my friend just did it..just see your phone box near the 2nd barcode line

  31. kawan- kawan nak tanye
    ramai yang kata boleh guna simcard lain
    boleh bagi cara yg detail tak?
    saya dah call digi center utk dapatkan sim me lock..
    tapi, bila try kod tu dia kata wrong kod..
    pihak digi suruh saya pegi digi center..
    camne ek?ada idea tak?

  32. aku dah daapat dah,,, bolehlah,,Dripada xguna rebet baik aku guna,,, kt sini berebut student nak dapatkanya,,sape cepat dia dapat,,

  33. untuk area selangor dan KL boleh la pergi dekat uitm shah alam… call no nie 0146232626… rm50 je… dia selalu ade dekat dataran centikia… DG booth…. aku dah beli 2 dah

  34. Salam, saya pon br bli hp ni tadi kat Penang…..stok plaq abis,esok br sampai stok baru, Alhamdulillah jadi laa, 50ketoi je beb. Ade sape2 da upgrade to 4.0 ics x?

  35. cm ne ek nap upgrade android 4.0 sy xpndai lerrrr hehehe
    mohon pencerahan cara2 updrade tem kiu

  36. kat alam sentral ada x….klang habis…klu ada ptang nie nak gi

    • alam sentral x da…dkat sunway pyramid dah ada skrng..dah bole tebus.

      • oic…sunway piramid tingkt bape yerk?nk carik kt area klang,,
        sume dh hbs stock,,hampeh!

  37. kalau nak pakai hp nie kna beli direct kdai ke dftar skmm?
    kena pakai digi smart plan dulu ke nanti beli hpn tu bru guna digi smart plan?
    minta penjelasan

  38. Uwaaa..Merata sis cari tel alcatel ni dri time square ke low yat ke sungei wang ke ampang point ke pandan capital..Huhhh..Sbtu ahd mmg tk kuar stok ek..Mn nk tau bl stok ada?Digi blh extend credit expiry tk utk setahun..uhukkkk..

  39. Salam semua dan 1malaysia.
    Sye nak tanya mcm mane cara naj dpt kan H/P ni dan di mana kita boleh apply Tq.

    • area s’bn dkt Sikamat ade kdai hnset jual tp kene ltak deposit dlu sbb tggu stok dtg dye akan kol bese dlm 2hri.. mmber2 dh rmai yg angkat.. juz try to help.. tmpt laen xtaw r..:)

  40. macam mane nk daftar ni. Rm50 je sape xnk kn.

  41. salam.nk tny..hp ni blh pkai whatsapp x?facebook?sbb hrtu ada tgk hp ninetology dia xde android,so xleh chat , whatsapp ..

  42. Nk tny sape tau alcatel ni kan dh lock utk no digi skmm shja so klu pki no digi prepaid biasa still blh on tk phone?

  43. boleh tahan lama ker pakai fon alcatel nie…
    macam x yakin jer…

    • ish ish ish da bg free lg mau byk tnya, rm50 tu just utk bayar starter pack digi la bro,dlm pn ade credit rm50. apa lg mau. cuma kat tempat saya skrg, bkn rega rm50 da,dia up lg rm40 utk casing. so rm90 hp+casing+starter pack digi 3bln… ok la tu.

    • ALCATEL ni hp terbaik,dulu sblm nokia 3310/3315 aku pki alcatel one touch gak lupe nama model,line mmg terbaik,pastu gatal pki nokia 3310 nk tel smpi panjat tangga cari line,hp alcatel ni buatan prancis,bateri pun tahan,cume spare part ssh nk cari mcm bateri kena order baru dpt..tp terbaiklah.

  44. area penang ,kat mane de stok lagi hp alcatel nie??? dah g byk kdai..diorg ckp abis stok je..

    • kat kompleks kailan kepal batas ada promosi skunk…. pgila

  45. Data storage :150mb.ape yg boleh ltak?? Ram xsmpai 512mb. Klau running application whatsapp,Facebook and Twitter confirm ade rse sangkot2.baik beli galaxy y or xperia tipo gunekn rebate tu. Dh tentu2 puas hati. Jgn sbb rm50 semue nk jadi buta dgn smartphone ni. Klau nk ltak sd card smpai 32gb dlm Alcatel ni. Mampu x die nk tampung data dlm 32gb dgn ram2++ je. Hampehhh

    • Nama je syukur tapi tak reti nak bersyukur. Ko root je hp tu, habis cerita~

    • aku pakai enset nie elok je. setakat whatsaap, Facebook & twitter nie tak pernah sangkut pun bhai. duhh. nie cakap kau dah try belom? -_-’ Aku install macam2 dah, Instagram, viber, camera360, games. Facebook, twitter dgn whatsapp pun aku dh install. Elok je jalan. Takde nak sangkut2 nie. Siap dgn dictionary application pun aku dah install jugak. Tak payah nak hampehh sangat. Orang kasi murah rm50 banyak bunyik plak..

  46. kat area pahang or lbey detail kuantan or jrantut xde ke?

  47. kedai hp yg sy order bru je col siang td ckp stock dh smpai..dh bca komen2 kt atas,rsa cm x nk beli la plk..

  48. kat selangor exp shah alm kt ner ada tel nii puas dh cr x jmpa.

  49. onizawa,,kedai kt lunas,kulim..td dh p ambik pn..hp comel sgt,cantik.. intrnet agk slow..sy wt hostpot,cepat plk surf intrnet..hehe,blh la..sbb murah sgt2…

    • ika, kat lunas kat mana? kedai nama apa ye???nak beli jugakk

  50. hp ni ada wifi dk??? sbb ada org kta ada wifi

  51. bijak sungguh kedai digi nie….dye jual nset alcatel dgn harge rm50 tp cume simcard digi saja yg boleh pkai sim card lain xbleh gune….ape mcm nie aku bru nk jdikan nset lme aku MP3 da dpt nset tu blh la aku gne nset tu tpi bile aku bce komen yg byk bagai nie tbe2 t’bace nset nie xblh gune simcard lain s’lain simcard digi…hampeh r T_T

    • ak bru je angkat bbrpe jm yg lps..org dgi kte klo nk unlock prmnnt,lps 1bln pkai byk g cntre nk dyorg akn unlock prmnent

    • bley la bro pkai sim lain ..tpi ko kne call dgi center dlu sruh dye unlock hp tu …nti dye ade bg kod ko bley la pkai sim lain

  52. Ada.. Mustahil smartphone takde wifi zaman skg. Hehe

  53. Sy sedih sangat2,dah 3 kali pg tp xdpt2 lg hnphone alcatel

  54. dkat city plaza alor str ada x hp ni??? klau ada kdai mna ek???

  55. banyak orang tanye phone ni macamana terus terang aku cakap tak rugi korang guna rebat 200 tu utk beli phone ni.. kalau ikut spec memang cpu die 1g cuma ram kecik .. tapi screen die lebih besar dari galaxy y .. untuk pengguna android tegar cam aku yang dah ade note2 , s3 dan galaxy y , adalah bebaloi korang beli , yang cakap takleh pakai simcard selain digi tu takde hal pun , korang leh mintak ngan operator digi unlock kod tu .. ada gak yang tanye ade wifi ke ape ke .. smua phone ni ade termasuk gps, siap boleh buat wifi hotspot lagi .. screen pun clear , yg takde cuma takleh buat video call sebab takde front camera .. kalau nak video call kena letak cermin kat belakang phone tu hahaha. untuk yg cari mane nak dapat phone ni korang masuk kat website digi cari phone rebat 200 tengok list kedai yg buat seluruh malaysia .. memang banyak kedai tak simpan stok onthespot , korang print awal2 reg rebat 200 + photostat ic + duit 50 tinggal kat kedai ..

  56. selain dr centre kt kl kt mana ag bley dpt kn alcatel nie???

  57. syukur lah dengan ape yang ada…sape nak bagi phone touch screen dengan harga RM50…nak guna digi sahaja takde hal lah…i dah tempah phone Alcatel di kajang ( sebelah stadium)….

  58. Mana saya nak carik lagi ni,kat UiTM dah xde da org ckp,sape2 tau tmpat tlg gtau ye,nk sgt Alcatel ni..huhu

  59. belum try belum tau… suda try baru tau.. he3x..

  60. aku lupa lukis corak dah 6kali terai . nie adk aku punya pasal la dy men tepon aku huaaaaghhhh !!! camner nak buat niee… aku sayang hepon alcatel nie.. ada sapa sapa boleh tolong ta !!!

  61. aku lupa lukis corak dah 6kali terai . nie adk aku punya pasal la dy men tepon aku huaaaaghhhh,,,, camner nak buat niee… aku sayang hepon alcatel nie.. ada sapa sapa boleh tolong t…

    • Kt mane ade stok lg kawasan nilai..saya nk sgt nset nie.ramai bg thu nset nie sgt bgus.kamera terang..

  62. Manje nk cuba dapatkan Ape yg Digi Buat Promotion ni..tp Xtau cmner…pllsss bgtau manje….

    • Mudah aje, Pergi ke Google, Bing,Yahoo dn Cari > perkataan (digi)

  63. Kalaw nak,beli..
    Kalaw xnak,xyah beli..
    Benda 50 je pun..
    Smartphone lagi..
    Law nak,operator digi leh tlg..

  64. bgaimana cara nak chek internet pcuma 1.5gb untuk 3bulan

  65. Dah tebus rebat Alcatel OneTouch Glory 2S ni dengan penambahan RM50 akan dapat satu set telefon tersebut dan sim card HAPPY Prepaid Sekawan (DIGI).

    Happy Prepaid Sekawan (Edisi SKMM) tersedia dengan kredit RM50 dan mempunyai tempoh sahlaku selama 5 har.

    Sim ni lau kat dlm trg & kelantan akan jd Happy, diluar Trg & kelantan akan tukar jd DiGi balik.

    Nota:
    Pelan Happy Prepaid di Kelantan & Terengganu adalah ekslusif untuk pelanggan-pelanggan di negeri ini sahaja dan berbeza daripada pelan Happy Prepaid versi English.

  66. Woi.. Kwn2 aku tgh order phone ni dlm 3 @ 4 minggu aku kena tunggu lama gila tu.. duit dh byr RM50 guna IC adik aku, x sbr rsa nya.. aku duk are kota bharu kelantan.

  67. aku dah beli… masalah sim lock dah takde untuk stok yg baru… memang boleh pakai sim lain

  68. i pun dapat tel nie, tapi cuma 4 @ 6 ari je pakai.. skrng x boleh on lah.. knp?? kalau nak repair hantar kat mana..

  69. Kat kota kemuning ada tokan hp nie. heee. hari nie stok sampai kat tokan tu. esok aku nak pegi ambik.

  70. Ehh ape kelebihan nyee pakai alcateel nii?? Memorii nset tu besar tak? Same tak macam galaxy y?

  71. fon ni simlock digi smart plan sahaje ke atau boleh guna plan digi yang lain? contohnye digi friends and family..

  72. klu internet dah hbs cm ne? sye dh topup tp internet yg dpt xleh gne

  73. mase beli fon ini,memory kad x bagi sekali k? screen protector pun x de..

  74. KL – lowyat digi centre

    Ampang – ampang point digi center satu block Hong Leong Bank

    Pandan Indah – digi centre berhadapan Petronas n Shell pandan indah

  75. Best gk la fon ni….kalo dah lbih 3bln boleh kew unlock simcard tetap…bleh tukr sim ape2 …

  76. Aku dh try update firmware hp ni pakai custom rom..semua okay! masalah sim locked tu settle..korg bleh cuba cm7 or cm 9.0.1 ..terbaik utk hp ni..

  77. apapun terima kasih..tak ada apa pun cuma yelah nak beli yang mahal rasa malas pulak bila dah dapat yang macam ni aku kebas je…alhamdulillah syukur dengan nikmat yang diberi, kat negara lain kau beli lah sendiri..hehehe

  78. area ampang mane leh dpt hp rebate ni . urgent nk bg adik pakai . lowyat da xde stock plaks -,-

  79. nak tanya, kalau x ada rebate yg RM200 tu boleh ke beli?

    • klau alcatel sye x tau tp klau CSLMi363 xde mslah bleh shj.. cuma harga shj berbeza iaitu RM 88 :)

  80. sapa da pnah root nset ni?da mslah or x?mtak tlg sngat2

  81. Best henset ni.. tp hanset ni dah kne lock dengan sim kad.. not bad but nice
    line tenet ni pon oke gak…best download.. tp ade sesetngh kedai amek cas la.. smpai 90 hinggit.. padahal 50 inggit je..

  82. Sape2 nk tebus handset ni pkai rebate bleh email sy yer..RM50 dan tambah Rm20 untuk caj servis penghantaran

  83. Hye semua. Sape nak beli tel ni boleh pm saya.
    Saya jual rm150 je tanpa rebat.
    Telephone sahaja.
    Pm sy 0123198224

  84. dekat digi booth lrt masjid jamek (underground) ada 40-50 unit/sehari untuk sepanjang minggu ni. try datang tgh hari ke atas. 65rm phone + 2 digi simcard. best of luck ;)

  85. klu nak gune simcard selain digi setting>>wireless&network>>mobile network>>> network operator>>>select network…

  86. klu nak gune simcard selain digi select setting>>wireless&network>>mobile network>>> network operator>>>select network…

  87. Saya beli semalam.Try masuk celcom ok pulak x ada block.Stok yg baru memang dah x ada sim lock.boleh guna sim apa2 pun,tepon puas hati lah.adroid,fb,whatapp.youtube berbaloi2 dgn harga rm50.tq datuk najib

  88. Saya pun dh beli sabtu lps..ok la tpon ni kalu nak ber fb ,twitter ,wassap bagai..kat digi center alamanda tiap2 ari ade stok,tapi kena sape cpt dia dapat ah..cos tiap2 ari dia open stok around 20 pcs ajer..g ari sabtu ari 2,kedai blum bukak dh ade org duk beratur..huhu..

  89. korang cuba tgk area cyberjaya DIGI CENTRE, Shafburry. Memang stock baru je masuk..xde hidden charge mcm sesetengah kedai, hanya tambah rm50.

  90. emm nk tnye la prnah x cuba tune talk pnye sbb tune talk pon ade buat.. jenama CSL sama jgak android, touch screen n wifi free utk sbulan.. hanya rm 88 shj.. walaupun harga mhal skit tp mmg berbaloi bleh pkai ape2 sim pon x pe.. die x lock sim.. :)

  91. saya da root hp alcatel nie…pergh laju…xlembab2 da mcm sblm nie… hehe

    nk lagi cantik…guna theme smart launcher…mmg smart la anda punya alcatel tu..huhu

  92. Kat PJ pun susah nak dapat phone ni, saya dah pergi Digi Center kat SS2 , Sunway Pyramid , 2 2 tmpt pun tak ada stok, kenapa Digi tak order banyak2, order la 1000 unit utk setiap outlet.

  93. Dh lh aku tungu phone ni x tau lh mcman, dh nk msuk 3minggu tpi tauke hp kedai blum msj, kol lg.. Duit dh bg rm50.. x psal2 aku kena kencing! order brng pn lma cina tauke kedai hp.. Apa punya digi aysik2 kekurngn stok.

    • sorie madi interrupt skjap.. ape kate madi try guna tune talk plak.. cuma harga shj yg berbeza..

      • kalau dg alcatel kan tp klau tune talk jenama CSL.. sme jgak android n touch screen tq..

      • Tauke kedai cina tu’ kta 1 hri sblum puasa stok akn smpai.. Iaitu hri selasa 09/07/2013 tunggu lh, dlu.. klu brng x smpai gak aku nk g, kedai hp mintak pulang balik wang.

  94. hp ni da kira best da. tp yg spoil bile bateri pnas,hp tu off sndri. so mcm mne ye?

  95. hello ,can i have the online register for rm 50 alcatel phone website .tq

  96. aku dh dpt phn ni dh pakai pun and memang ok la phn ni xde lebih xde kurang..screen protector aku dpt cuma memory xde…ok la bole msk sim kad lain
    xpyh nk unlock ke ape ke ..memang puas hati

  97. Ade org ckp fon ni ok!hari ni dh booking tapi entahlah bile sampai!!!!!!

  98. ok je phone ni..cuma app x bule install byk..but overall puas hati utk rm50.screen protectr dpt & memory pon ade

    • Oh ye ke!!!!! Ok jgk 2!!!!berbaloi la saye oder fone 2 tadi!!!!!!

  99. aku dok klang.. digi centre kat bukit tinggi kat klang nie dah boleh dikatakn seminggu 3-4. kali aku pegi nak tebus rebate ALCATEL nie.. jawapan masih sama. NO STOCK, STOCK ABIS.. hah.. sakit ati pon ada.. ada yang dapat membantu x?..

  100. Dekat giant taman conought KL ada tapi kena oder dulu 5hari atau seminggu baru dapat…. orang digi kata sebulan,tapi xdelah yang penting dah register bayar diposit 50 tgu sms untuk ambil hfon

  101. HEHEHEH…ape nk kalot…itu smu lh ejas la..aku ni xda la terer..my sifu kt utube jek…hal kecik la.alcatel n smua hpn andriod ni lh root bg canggih…sbb tu mls nk beli yg canggih..sbb yg biasa pn lh bg canggih..alcatel aku pakai4.2.2 jelly bean pe..hehehh jnji ko da root CWM..N istall softwre jelly bean..stel msalah…heheheh..so x eran sgt ngn hpn mhal..sbb hpn murah yg aku pkai..smua da stendet yg mhal da..andriod yg lain tu dia pnye softwre je..jgn kcoh n npak ase sengkek..da otak guna..lau aku nk cter pe da jd kt alcatel aku ni..pnjang sgt nk taip..ape pn..aku pguna hpn murah n aku godam dia bg canggih..heheheh..

    • salam bro..leh tlg ajar ke camne nak root alcatel ni?x reti sgt nak godam2 ni..huhu

  102. cam mana nak delete perisian asal 2s glory sbb space kecil sgt

  103. masih ada lagi x promosi nie?kat kl n selangor nak dapat maner?

  104. assalamualaikm.. Nk tanye,f0n alcatel dkt area kb ade x?

  105. ada lagi ke promosi ni.. Nk cri kt area nilai x pun seremban..

  106. Get Your SKMM Alcatel now at Below Phonehut Digi Store :
    DSS Giant Taman Connaught Cheras 03-9101 9000.
    Lot A19 & A20, CMC Taman Connaught, Jalan Cerdas 1 (11.30am to 7.30pm).
    DSE Kajang (Beside Stadium Kajang and same row with KK hotel)03…-87373002.
    NO 1-G, Ground Floor Plaza Citra Kajang, Jalan Citra 1 (9.30am to 6.00pm).
    DSE Pandan Indah 03-4287 2890(8.30 am to 6 pm).
    M5A/13, Jalan Pandan Indah 4/1, Taman Pandan Indah.
    DSS Taman Melawati 03- 4162 5797(10.00am to 6.00pm).
    311, Lorong Selangor, Pusat Bandar Melawati.
    We have a lot stock, remember register your SKMM at komunikasibelia.skmm.gov.my then only visit our outlet thanks

  107. besyukur apa yg ada…cam sy pakai hp nokia 3200.. je..nak jugak beli tapi tak dapat…so siap2 yg tak mhu hp tu pas2 lah

  108. Tunggu pnya tngu, brng x ada stok! cuba order ZTE plak,’ kena up RM88 kena tunggu 2 hri lgi..

  109. Tunggu pnya tngu, brng x ada stok! cuba order ZTE plak,’ kena up RM38 kena tunggu 2 hri lgi..

  110. skrg ade lg x stok?? cz kwn2 ckp dah xder.. kalau sy duk area melawati, kat mane blh dptkan??? nak sgt2..

  111. eemm…i pkai ok la…cume dia lembab sikit….tp software2 yg dia bagi semua bagus2 cuma android dia je la 2.3…aku dah close broadband aku aku pkai tpon dia cucuk kat notebook aku…dah jd broadband….bgus gak tpon nie..hehehe…gps pun ok…dah xpayah beli papago..huhuhu

  112. salam,, kenapa ya,,, gloria 2s nie.. sd card ada kosong 1.5 g.. tapi dah tak boleh download.. un sufficient memory.. walau pun kita dah setkan save ke sd card..

  113. Sejahtera hendakNya…

    sy dah pakai acatel nie dan dekat 2 bulan lebih… InsyAllah masih selamat walaupun tergolek sana sini … sy leh run wapsup wechat viber sekali .. tak ada sangkut… internet run bergantung pada line digi di kawasan mana.. sy siap jadikan router alcatel nie syer internet kat laptop itu pun tak ada masalah pun…..

    reezal kamu kena root nset dulu baru boleh save kat memori kad sd.
    lepas root kamu leh ambil apps link2sd … baru leh hantar kat sd card memori.

    sy sarankan..pakai next launhcer terkini ..boleh di datangi di apkmania.co sebab nset jadi ringan , ringannya semasa run nset..
    lauhncer dia byk teknologi….huuu best .

    nak beli skrin cover alcate yang canggih sikit yg ada manik manik… wassp sy .. 01131700423 atau viber 0126590448 dua nombor itu duduk dalam 1 nset alcatel heeeee

  114. salam, saya duduk area ceras, kat mana boleh saya tebus alcatel ni ye….no idea..kalau bayar rm50 terus dapat ke handset tu…..apa yang perluj saya bawa masa nak tebus nset tu? rebet tu saya dah enter and approved dah……mintak pertolongan…

  115. macam mana telephone alcatel digunakan di indonesia.boleh kah tuh……

  116. ada sesiapa yg boleh explain tentang pakej dg prepaid skmm nie, berapa sebulan? dpt berapa ggs, pastu tempoh minit berbual dpt berapa

  117. Hei kwn2 sy dh beli lh phone dr digi tpi bkn Alcatel tpi model ZTE V793 hrga RM88 aje.. link 3G digi The Best lh kg aku kelantan berbaloi2.. Tpi kt wakaf check yeh pasar malam ada jual phone OS android gak skrin lg besar dr 3.5inci dia ada buat promosi tpi klu’ nk beli hp kena semak dlu samada hp tu ori @ tiruan bkan main beli aja..

  118. Yang saya tau alcatel yang digi tawarkan support 4G line.. LTE tue yang paling latest techonolgy. Android 4.1(Jelly Bean). Dapat pkai sim lain bila2 masa. saya dah test

  119. dail *#06# untuk dapatkan imei number.
    fon ni mmg berbaloi.alcatel one touch glory 2s pro.jellybean 4.1.1

  120. Knp tetiba dpt krdt 150rm nie..pastu internet rm8..tkpham…slalu tpup internet 200 n masa berbual 20mnt..

  121. kt mana sarawak ada jual cover baru ..cover baru…sayang ku gan hp alcatel ku tu…boleh bagi tahu

  122. kata rm50, semalam aku tnyer kt kedai digi ( kt giant ) dia kata kena byr rm98.. konpius2..

  123. Korang root hp tu x luput ke warranty.?? Bg aku ZTE V793 dgn Alcatel one touch glory 2s lebih baik ZTE V793 sikit

  124. =-=” ade ke rebate jual kat sabah kota kinabalu???
    sbb khan..kwn sya beli dgn hrga RM65 ..tp…kazen sya beli RM214 dengan rebate =-+

  125. cmne nk root hp alcatel nih…dan ape kelebihan bila dan root…tq..

  126. aku dah beli hp nie tapi sejak aku guna pernah salah masuk corak terai sampai 5 kali tetap xbole. dia suruh masukan nama google dan passwood. tuh pon aku da terai. last last aku pergi kedai then dowang betolkan buang virus kene cas rm30. sebel gilw . then bila aku log in .dy punya alpikasi cakap dy akan kenakan cas. bila aku topap 5 ringgit. intenet cepat abes walhal aku bukak wasap n wechat jer. jarang topap 10. kalaw topap 10 pon nanty tggl 2 ringgit. aku xtahu dy tolak cmner..sebel deh. klaw guna no digi lain bole ker.

  127. kat mana ada jual lagi ye , telefon alcatel-one-touch-glory-2s-rm-50-smartphone , kalau sape tau call no ni ok …
    0178815037
    nama saya roy

  128. Sebenarnya fon ne ade 2 jenis 1 sim lock tuk Digi je n lg satu sim x lock bleh guna ape2 telco..
    tuk hp yg x lock tu kna tambah RM10 je..

    kalau area kl Low Yat Digi center ade lg justbw ic je dh bleh daftar…

  129. sapa tau cana nk subcribe internet kalau dh habis kuata yg awal tu.. ni dh topup 30 rgt tp burn dh 20 rgt sebab die xauto subcribe

  130. Telepon alcatel 50 hinggit ni masih ada, klu nk guna line lain tambah sepuluh ringgit. So korang boleh guna apa2 je no.. Cpt amik skg di Low yat.. :)

  131. low yat kat blah mna..ada contact numb tak..harini ada stock lg tak..

  132. klu kita nak tau abis tempoh 3 bln membeli.. mcmna yer nak check?. lps tu tkr simcard lain ke? slps 3 bln.. @bila2 pun blh tkr simcard celcom ke maxis ke..klu x mau pakai DIGI? tlg jawap yer

  133. Nak tanya sekarang masih boleh lagi ke pakai rebat walaupun belum rageter lagi..saya duduk dekat ipoh,perak mane boleh dapat..

  134. one touch glory 2s pro.4.1anroid jellybean,1ghz, 2mp cam,miro sd,2gb int memory ,jst tambah rm 50 memang berbaloi…seriously x rugi bli hp ni..aku dah pakai ok jer…

    • aku pakai p0n best gler je….memory int bnyak…sedap bnyk apps ley guna + games…sangat berbaloi2 dgn rm50 ak~ <3 <3

  135. adoi…baru je aku nak claim alcatel ni g centre digi cakap permohonan skmm dah tamat dah semalam.btl ke??

  136. bole sye tau stok kt mne lg yg ade..sbb dah survey bnyk tmpt..kt masjid jamek n area oandan indah ade stok lg x?

  137. kalau ada digi centre yang ada stok di area kl or selangor tlg bgtau kat sini…sangat memerlukan…

  138. sapa tau mana2 digi center yang ada stok alcatel ni… mohon info

  139. Baru claim hp nie… byr RM50 je… OS pun dah update 4.1.1 JB… berbaloi lah guna gps,internet semua mantap..cuma secondary camera je xde…x rugi ambik…

  140. boleh kah saya memebeli handphone ini jika saya berumur kurang daripada 18 tahun ???

  141. alhamdulillah serously utk mereka yg baru nak berjinak dgn dunia smartphone, maka hp ini adalah yang terbaik.dengan harga yang murah ini boleh dikatakan hampir semua yang asas utk smartphone ada.sorg mmber saya pakai samsung model yg agak gah bila explore hp ni katanya baik dia pakai nie.tak rugi beli percayalah

  142. bg yg ingin dapatkan boleh cari kat bandar baru bangi seksyen 1 area petronas tu..sebaris dengan kompleks islam bangi tu..setakat tanya tokey kedai aritu katanya cm ada lagi stok.

  143. Handohone Alcatel One Touch Glory 2s Pro ni ada kamera depan tak ? Sesiapa yang dah beli tu tolong jawab :))

  144. Mat komen dulu pakai bb curve 9300, lepas tahu pasal phone ni terus aku tukar bb ke fon ni. Walau pun fon ni tak mcm smartphone yang lelain tapi okaylah jugak alcatel glory 2s ni. Power pun power!

  145. penulis agak silap dan mungkin kurang kajian sebelum menulis…ginger bread bukan sesuatu yg menyedihkan memandangkan ginger bread masih versi paling ramai digunakan oleh penguna android sehingga ke hari ini …setiap versi android adalah mengikut kehendak hardware…jgn risau kalau device anda cuma versi android ginger bread kebanyakkan apps dan games android dibuat utk menyokong ginger bread…jika anda dapat gagal utk membuka appss tertentu ianya ada kena mengena dengan hardware yg tidak menepati kehendak apss seperti memori yg kurang cukup utk menampung apss tersebut….lagipun utk berjinak-jinak dengan smart phone elok laa bermula dari bawah dulu…bukan semua org mempunyai kehendak utk device yg lebih hi end….

    • Terima kasih atas maklumbalas saudara. Untuk makluman, mengikut statisitik terkini, Jelly Bean merupakan platform yang paling ramai gunakan, dan Gingerbread pada tempat kedua.

      Apa pun, seperti apa yang dikatakan saudara, sememangnya setiap peranti Android dioptimasikan untuk hardware. Namun, memandangkan peranti ini dilancarkan baru sahaja, maka ia boleh dikatakan agak menyedihkan apabila masih menggunakan Gingerbread dan bukannya versi baru.

      Walaupun kebanyakkan aplikasi menyokongnya, namun ia tidak membawakan penggunaan antaramuka selari yang diperkenalkan pada Android ICS. Disamping itu, beberapa aplikasi utama, seperti Chrome tidak menyokong Gingerbread. Salah satu fungsi menarik pada Android, iaitu Google Now juga tidak dapat diakses oleh peranti berasaskan Gingerbread.

      Namun, sekiranya untuk pengguna yang sekadar inginkan peranti dengan sokongan aplikasi sosial, dan akses emel sahaja, maka mungkin peranti ini bersesuaian.

  146. Saya dah beli Alcatel Glory ni tapi bila dengar2 dari komen disini why semua tanye pasal DIGI?? huhu mak saya pakai CELCOME boleh je call sana sini sms sana sini huhuhu yang pasal Unlock tu? unclock yang mana? aduhh aku xpaham Alcatel One Touch Glory ni ok ke tak? huhu Bila cek Android 4.1.1 huhu

  147. kat area sg buloh ad x ?..saya nk jugak fon alcatel ni…. pernah call digi center tp dorang cakap kne bayar 400 baru dpt fon ni..!!..sape2 tau tolong bg info ye..

  148. hii korang. mcm mna nak upgrade alcatel ni pgi jelly bean? saya pengguna alcatel yg wana puteh nie.aku nk dwnload apps yg famous mcm whatsapp, facebook, wechat n etc mmg error in downloading. twitter je yg aku dpt pkai smpai skrg. aku hidupkn hp pakai clcom. ayah aku pi digi cnter ari tu, dorg bagi unlock sim punya pasword. ok la sbb speaker yg ni kuat brbanding alcatel yg guna jelly bean wana itam tu.

    • Aku dgr besok SKMM akan bukak lg register dkt dealer. Dah dpt buat pre order dkt Mid Valley digi ctr depan Mcd.

  149. Assalam , nk tanya kat Kelantan ad jual x ?? Yang dijual di Nirwana Jaya tu ori x ??

  150. sy nk tanye cmne nk aktif sim digi kt hp ni..xreti laa,plz help me

    • Aktif mcm mna to?? Aktif internt ke aktif sim… sory sy pki note tp sy tahu masalh phone semua jnis…

Komen

Nama
Web