WordPress.com Menggunakan Google Gears

Diterbitkan pada July 5, 2008. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

WordPress.com telah mengumumkan secara rasmi bahawa mereka kini telah menyokong Google Gears di laman mereka. Google Gears adalah salah satu aplikasi yang dibangunkan oleh Google dimana ianya menyimpan fail di dalam komputer anda dan menggunakannya setiap kali anda melawat laman tersebut. Dengan ini, anda dapat menjimatkan masa menunggu sesuatu laman itu habis loading.

WordPress.com Turbo
Penggunaan Gears di WordPress.com

Penggunaan Gears di WordPress.com bermakna kesemua imej dan beberapa fail dan data akan disimpan didalam komputer anda dan menjimatkan masa anda ketika melawatnya kembali. Dengan ini juga, pihak WordPress.com dapat memperjimatkan bandwith yang digunakan oleh mereka yang mana membawa kepada pengurangan kos server.

Untuk mula menggunakannya, anda hanya perlu klik pada pautan TURBO yang terdapat pada penjuru sebelah kanan dan seterusnya mengikuti arahan seterusnya.

Pihak WordPress juga telah mengumumkan bahawa Gears akan dimasukkan dalam WordPress 2.6 yang dijangka dikeluarkan pada pertengahan bulan ini. Anda boleh mencuba versi beta WordPress 2.6 yang telah dikeluarkan oleh pihak WordPress beberapa hari yang lalu.

komen


© Amanz / 2022 Kami