Google Mempromosi Chrome Dan Firefox Melalui GMail

Diterbitkan pada Dis 31, 2008. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Selain mempromosikan Google Chrome di beberapa laman seperti di halaman utama Google dan juga di laman Youtube, kini Google turut mempromosikannya perkhidmatan emelnya, GMail. Walaubagaimanapun, pada laman GMail, Google hanya memperlihatkan satu pautan khas kepada para pengguna IE6, yang mana bermaksud, layari GMail dengan lebih pantas.

Melalui pautan tersebut, Google mempromosikan penggunaan Google Chrome dan juga Mozilla Firefox. Malah Google sendiri mengatakan bahawa ianya dua kali lebih pantas apabila menggunakan Chrome dan Firefox. Oleh kerana mesej ini hanya diperlihatkan pada pengguna yang menggunakan IE6 sahaja, ianya menunjukkan bahawa IE adalah antara pelayar web yang agak perlahan.

Internet Explorer adalah pelayar web yang digunakan paling ramai pengguna di dunia, disebabkan ianya adalah pelayar web asas yang didatangkan bersama sistem operasi Windows, yang mana banyak diguna pakai diseluruh dunia. Google bercadang untuk mengatasi perkara ini dengan beberapa cara termasuk mempromosikan Chrome di YouTube dan juga GMail.

Via : LifeHacker

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami