Perkasakan Liputan WiMax P1 Dengan Undi Di Web

Diterbitkan pada Jan 21, 2009. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Buat kali pertama, pengguna di negara ini boleh mengundi untuk kawasan sendiri jika mahu perkhidmatan WiMAX terpacak di perumahan pengguna. Inisiatif disediakan syarikat penyedia perkhidmatan itu, Packet One Networks (P1) yang mahu pengguna memanfaatkan peluang terbabit untuk membolehkan P1 W1MAX dibawa ke kawasan anda.

P1 WiMax
Halaman Mengundi di P1

Menurut Ketua Pegawai Eksekutifnya, Michael Lai, ia strategi tambahan dalam perniagaan yang secara tidak langsung membantu perkembangan WiMAX apabila ramai pengguna menulis kepada syarikat itu untuk membawa P1 WiMAX ke kawasan mereka.

“Pengguna patut ikut serta dalam pembangunan syarikat dan perniagaan kami yang menghasilkan idea mengundi untuk mempercepatkan proses penetapan WiMAX di kawasan tertentu,” katanya. Menurut Lai, pengguna boleh mengunjungi laman web P1 untuk mengundi bagi kawasan mereka untuk memperkasakan penebusan jalur lebar. P1 turut mengumumkan beberapa kawasan baru yang mendapat liputan WiMAX termasuk Bandar Kinrara, Kota Damansara, Shah Alam dan sebahagian daripada Overseas Union Garden di Jalan Klang Lama.

Tahun ini juga bakal menyaksikan pesaing terbaru P1 iaitu YTLe yang juga bakal menyediakan WiMax diseluruh dunia. Dijangka YTLe bakal memulakan servis sekaligus diseluruh negara.

Via : myMetro

komen


© Amanz / 2022 Kami