AVG 9.0 Kini Lebih Pantas Dan Menjimatkan Memori

Diterbitkan pada Okt 6, 2009. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Bagi para peminat antivirus AVG, AVG versi 9.0 kini sudah boleh dimuat-turun dan dicuba, yang mana membawakan sokongan khas kepada sistem operasi terbaru Windows, iaitu Windows 7. Bermula semalam, para pengguna sudah boleh mendapatkan AVG Internet Security 9.0, AVG Anti-Virus 9.0 dan AVG Firewall 9.0.

AVG Anti-Virus 9.0
Antaramuka AVG 9.0 Yang Lebih Kurang Sama Dengan AVG 8.0 [via]

Kesemua produk terkini AVG ini membawakan sokongan kepada sistem operasi 32-bit dan juga 64-bit. Menariknya, AVG merupakan antivirus terawal yang memberikan sokongan penuh kepada sistem operasi Windows 7, sejak awal Januari 2009 lagi.

Melalui AVG 9.0, pembuat antivirus tersebut membawakan kepantasan dan penjimatan penggunaan memori berbanding sebelumnya. Masa untuk scan virus dikurangkan sehingga 50%, manakala penggunaan memori dikurangkan sehingga 15%. Selain daripada itu, fungsi perlindungan masa-nyata pada AVG 9.0 juga membawakan perlindungan penggunaan cloud-computing, serta beberapa perkara lain pada masa-nyata.

AVG Internet Security dan Anti-Virus masing-masing berharga antara $35 hingga $50. Anda juga boleh mencuba AVG Free 8.5 yang juga turut sama menyokong Windows 7 dan menyediakan fungsi-fungsi asas dalam perlindungan komputer.

komen


© Amanz / 2022 Kami