Carian Sosial Google Kini Sedia Di Cuba

Diterbitkan pada Okt 28, 2009. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada minggu lepas, ketika Microsoft mengumumkan kerjasama bersama Twitter, Google turut sama mengumumkan kerjasama mereka bersama Twitter. Dan menariknya pada masa yang sama, selepas mengumumkan kerjasama mereka bersama Twitter, mereka turut memperkenalkan fungsi baru yang dipanggil Social Search.

Social Search yang diperkenalkan oleh Google membawakan kombinasi hasil carian daripada laman blog rakan-rakan anda, termasuk juga beberapa laman lain seperti Twitter, FriendFeed, Flickr dan beberapa laman sosial yang lain, dengan syarat anda sudah pun menghubungkan akaun sosial tersebut pada profail Google anda. Anda kini sudah boleh mencuba fungsi Social Search ini yang mana boleh didapati melalui Google Labs.

Carian sosial ini, selepas diaktifkan pada Google Labs, ianya akan memaparkan beberapa keputusan carian daripada laman sosial anda, seperti gambar-gambar berkaitan daripada Flickr rakan anda, tulisan blog rakan anda, atau kemaskini status daripada rakan-rakan anda. Pada masa yang sama, keputusan carian biasa juga turut dipaparkan sekali.

komen


© Amanz / 2022 Kami