Aplikasi Twitter Untuk BlackBerry Beta Di Lepaskan

Diterbitkan pada Apr 10, 2010. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Setelah sekian lama, kini, Twitter dengan kerjasama bersama RIM membawakan aplikasi rasmi Twitter untuk BlackBerry, membolehkan para pengguna BlackBerry menggunakan fungsi penuh Twitter dimana sahaja dengan mudah. Ianya juga bebas iklan dan boleh dimuat-turun secara percuma oleh para pengguna BlackBerry.


Antaramuka Aplikasi Twitter Untuk BlackBerry [via]

BlackBerry sememangnya dikatakan adalah untuk pengguna yang kuat menghantar mesej, dan Twitter kini muncul sebagai platform perkongsian mesej yang utama didunia. Dengan adanya aplikasi ini, ianya bakal menjadi suatu platform yang amat berguna untuk para pengguna BlackBerry.

Sebelum ini, kebanyakkan pengguna BlackBerry menggunakan UberTwitter untuk berinteraksi melalui Twitter dimana mereka disajikan dengan iklan bagi versi percuma. Dengan adanya aplikasi Twitter rasmi ini, ianya mungkin akan memberi tamparan hebat bagi UberTwitter.

Selain daripada itu, Twitter for BlackBerry ini juga diintegrasikan secara terus kepada TwitPic, membolehkan anda menghantar imej dengan mudah melalui BlackBerry anda kepada Twitter. Ianya juga diintegrasikan sepenuhnya dengan fungsi-fungsi Twitter yang lain seperti List, @Mentions serta Direct Messages yang diintegrasikan pada Inbox BlackBerry, membolehkan para pengguna membaca DM sama seperti SMS dan emel.


Antaramuka Aplikasi Twitter Untuk BlackBerry [via]

Pada masa yang sama, pengguna BlackBerry turut sama boleh membuat carian pengguna, kandungan dan ikuti topik hangat Twitter sama seperti pada web melalui BlackBerry mereka. Para pengguna BlackBerry boleh memuat-turun aplikasi rasmi ini melalui BlackBerry App World, ataupun melalui URL blackberry.com/twitter.

komen


© Amanz / 2022 Kami