P1 Kini Membangunkan Pusat Jalur Lebar Komuniti WiMAX

Diterbitkan pada Mei 20, 2010. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Packet One Networks telah berjaya menyiapkan Pusat Jalur Lebar Komuniti WiMAX yang mana memperuntukkan perkhidmatan WiMAX kepada kira-kira 3,500 buah rumah dan lebih 21,000 peneroka di FELDA. Menariknya, projek ini berjaya diselesaikan seminggu sebelum daripada ianya dijadualkan.

Menurut Packet One Networks, ianya sejajar dengan matlamat kerajaan untuk mencapai penembusan jalur lebar isi rumah nasional sebanyak 50 peratus menjelang penghujung tahun ini. Pada masa yang sama, Packet One menjangkakan yang mana lebih 25 daerah akan diliputi oleh kemudahan WiMAX menjelang penghujung tahun ini.

Buat masa ini, sebanyak sembilan Pusat Jalur Lebark Komuniti WiMAX yang mempunyai jalur lebar P1 W1MAX berada di kawasan luar bandar di Perak dan Kedah iaitu di Sungai Behrang, empat kawasan berbeza di Gunung Besout, Trolak Utara, Sungai Klah, dan Ijok di Perak serta satu zon di Gunung Bongsu di Kedah.

Melalui perjanjian bersama kerajaan, Packet One ditugaskan untuk menyediakan akses jalur lebar WiMAX bagi sekurang-kurangnya lebih lima tahun.

komen


© Amanz / 2022 Kami