Facebook Menguji Cara Mudah Untuk Memadam Akaun

Diterbitkan pada July 27, 2010. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Facebook sering dikaitkan dengan privasi, dan kesukaran untuk memadam akaun padanya. Menariknya, kini mereka sedang menguji pilihan untuk memadam akaun dengan mudah terus, tanpa perlu lagi melalui proses menyah-aktifkan akaun dan sebagainya.


Pilihan Memadam Akaun Pada Facebook Yang Terdapat Sekarang

Sebelum ini, para pengguna perlu menyah-aktifkan akaun mereka, dan selepas beberapa hari dinyah-aktifkan, akaun tersebut akan dipadam. Perkara tersebut telah menimbulkan pelbagai kontroversi dan sebagainya.

Kini, Facebook memperkenalkan salah satu fungsi baru dalam memadam akun padanya, dimana sebaik sahaja anda memilih untuk memadam akaun anda, segala info dan data anda akan terus dipadam untuk selama-lamanya. Walaubagaimanapun, sekiranya anda ada terbaca ruangan T&C Facebook, semestinya anda ketahui dimana Facebook berhak menggunakan segala informasi yang pernah anda masukkan dalam lamannya.

Buat masa ini, fungsi ini masih lagi dalam peringkat ujian, dan belum semua pengguna boleh melihatnya, dan ianya dijangka akan diperkenalkan kepada semua tidak lama lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami