Yahoo! Membawakan Fungsi Carian Yang Menarik

Diterbitkan pada Okt 8, 2010. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Setelah sekian lama tanpa berita daripada Yahoo!, kini ianya memperkenalkan siri pertama dalam penambah-baikkan pengalaman penggunaan enjin cariannya, yang mana membawakan pelbagai informasi dan hiburan pada satu lokasi dengan mudah.

Kini, sekiranya anda membuat caian untuk sesuatu topik, anda akan dihidangkan dengan pelbagai informasi yang berkaitan dengan topik tersebut juga. Sebagai contoh, sekiranya anda melakukan carian untuk Wall Street, anda juga akan diperlihatkan dengan beberapa pautan pantas untuk trailer dan sebagainya dengan mudah.

Pada masa yang sama, Yahoo! juga kini mengguna-pakai teknologi HTML5 yang membolehkan pengguna perantian iPhone dan Android dapat mengaksesnya dan menggunakannya sepenuhnya.

Yahoo! juga seperti sedia maklum, diintegrasikan dengan laman sosial yang lain, dimana untuk carian imej, anda juga boleh melihat imej-imej daripada rakan anda melalui akaun Facebook dan Flickr. Namun terlebih dahulu, anda perlu menghubungkan akaun Facebook pada Yahoo! untuk dapat menggunakannya.

Selain daripada ini, Yahoo! juga dijangka akan memperkenalkan pelbagai fungsi baru lagi dalam masa terdekat ini. Kini, Yahoo! dilihat menumpukan perhatian sepenuhnya untuk memberikan pengalaman melayari laman web yang menarik dengan mudah melalui satu lokasi. Sama-sama kita lihat perkembangannya.

komen


© Amanz / 2022 Kami