Jom2School – Belajar Secara Interaktif Di Luar Kelas

Diterbitkan pada Okt 24, 2010. oleh .

Seperti sedia maklum, pengalaman pembelajaran di sekolah buat masa ini boleh dikatakan sedikit membosankan. Dan menariknya, untuk mengatasi perkara ini, Jom2School ingin mengubah pengalaman pembelajaran menjadikannya lebih menarik sekaligus memudahkan para pelajar mempelajarinya dengan lebih pantas.

Melalui Jom2School, ianya mengintegrasikan dunia luar talian bersama dalam talian, sekaligus memuat-naik beberapa program kepada para pelajar untuk mengikutinya secara dalam talian. Kebanyakkan modul pembelajaran disediakan secara percuma.

Pada masa yang sama, selain daripada dunia dalam talian, Jom2School juga akan mengadakan beberapa beberapa acara di seluruh negara dalam usaha untuk menarik lagi para pelajar mempelajarinya dengan lebih mudah. Buat masa ini, Jom2School merancang untuk menyediakan bahan pembelajaran untuk para pelajar berumur antara 7 hingga 17 tahun.

Secara ringkasnya, Jom2School boleh dikatakan salah satu idea menarik untuk membolehkan para pelajar belajar dengan lebih interaktif lagi di luar bilik darjah. Jom2School juga ingin memudahkan para pelajar mempelajari pelbagai perkara yang tidak diajar di dalam bilik darjah, tetapi terdapat di dunia nyata.

Buat masa ini, laman webnya tidak siap sepenuhnya. Namun begitu, anda boleh mengikuti perkembangan mereka melalui laman blog sementara yang telah dibangunkan oleh mereka.

komen


© Amanz / 2023 Kami