Google Memperkenalkan Google Hotpot

Diterbitkan pada Nov 16, 2010. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Dengan adanya Google Place, kini ianya ditambah menjadi lebih menarik lagi dengan Google Hotpot, iaitu salah satu enjin yang dibina menggunakan Google Place, yang mencadangkan anda tempat-tempat menarik berdasarkan aktiviti sosial anda. Melalui Hotpot, anda boleh menilai sesuatu lokasi mengikut citarasa anda, dan seterusnya Hotpot akan mula mencadangkan lokasi mengikut apa yang anda suka.


Google Hotpot Pada Web

Sama seperti produk Google yang lain, Google Hotpot membolehkan para pengguna mengaksesnya menggunakan Google Profile, sekaligus membolehkan anda menambah rakan-rakan anda sama, untuk melihat apakah yang dikongsikan oleh mereka. Ianya amat sesuai sekali sekiranya anda suka berjalan-jalan ataupun mencari sesuatu yang baru, sebagai contoh, sekiranya anda gemar mencari kedai makan dan sebagainya, anda seterusnya boleh menilai setiap kedai makan yang pernah anda singgah, dan menggunakan enjin Google, ianya akan memperlihatkan kepada anda kedai-kedai makan baru yang memenuhi citarasa anda.


Hotpot Pada Android Melalui Google Maps

Menariknya, Google Maps 4.7 kini turut didatangkan dengan Google Hotpot, membolehkan anda berkongsi dengan lebih mudah secara terus daripada telefon pintar anda. Jadi, apakah pendapat anda berkaitan servis berasaskan lokasi yang serba baru daripada Google ini?

komen


© Amanz / 2022 Kami