Android Market Membawakan Antaramuka Baru

Diterbitkan pada Dis 11, 2010. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Setelah dinantikan sekian lama, akhirnya, kini Google memperkenalkan antaramuka dan rekabentuk baru yang lebih menarik untuk Android Market, yang mana membawakan pelbagai fungsi-fungsi baru, selain turut memperlihatkan aplikasi yang menarik pada halaman utamanya.


Antaramuka Baru Android Market

Kini, selain memperlihatkan aplikasi menarik pada halaman utama, Android Market baru juga turut sama membawakan segala informasi berkaitan dengan sesuatu aplikasi pada satu halaman, tanpa anda perlu menavigasi ke tab-tab berbeza. Pada masa yang sama, aplikasi yang berkaitan turut diperlihatkan untuk memudahkan para pengguna membuat pilihan.

Selain itu, untuk para pembangun, kini Android Market menyokong saiz aplikasi sehingga 50MB berbanding 25MB sebelumnya, yang mana mungkin akan menarik para pembangun permainan dan aplikasi bersaiz besar yang lain. Pada masa yang sama, beberapa kategori aplikasi baru turut ditambah, termasuk Widgets dan Wallpapers.

Android Market yang baru ini akan mula diperkenalkan kepada semua pengguna Android secara berperingkat dalam masa dua minggu akan datang, dan ianya hanya menyokong versi Android 1.6 dan terkini sahaja.

komen


© Amanz / 2022 Kami