Carian
Jual Beli Dengan Mudah Melalui Habaq.my
December 27, 2010 Aman

Dengan makin bertambahnya para pengguna tempatan yang menggunakan internet, peluang perniagaan melalui talian juga turut berkembang sepenuhnya. Dengan kejayaan beberapa laman perniagaan terkemuka, seperti Mudah.my dan Lelong, kini yang terbaru adalah Habaq.my, yang mana dibangunkan pada platform WordPress.


Antaramuka Laman Habaq.my

Melalui Habaq.my, para pengguna boleh menyenaraikan sebarang iklan produk atau servis yang ingin dijual oleh mereka secara percuma, selain anda juga boleh mencari pelbagai barangan menarik daripada laman tersebut, yang mana boleh didapati pada harga yang agak menarik. Sama seperti pada Mudah.my, Habaq.my turut menyediakan kebolehan untuk melakukan carian mengikut kategori produk ataupun mengikut lokasi tempat tinggal pengguna.

Memandangkan ianya masih lagi baru sahaja dilancarkan dan masih diperingkat Beta, maka produk yang tersenarai dan bilangan pengguna yang menggunakan platform tersebut masih lagi sedikit. Namun, dengan kaedah pemasaran yang menarik, semestinya laman tersebut boleh pergi lebih jauh, memandangkan kini para pengguna Malaysia, tidak lagi ragu-ragu untuk membeli melalui dalam talian seperti lima tahun yang lalu.

Komen