Cari @ Amanz

Setelah dinantikan sekian lama, akhirnya kini secara rasminya UMobile memperkenalkan pakej dan pelan untuk jalur-lebar mudah-alih mereka yang mana membawakan sokongan kelajuan muat-turun sehingga 42Mbps dengan modem khas untuknya.

Buat masa ini, sokongan kelajuan sehingga 42Mbps ini hanya ditawarakan dibeberapa lokasi sahaja, termasuk disegi-tiga emas di Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan juga Johor Bahru. Selain daripada 42Mbps, UMobile turut sama menawarkan modem 7.2Mbps, dimana kedua-dua pakej bulanan adalah sama, cuma berbeza pada pembayaran untuk mengaktifkan talian dan juga harga modem.

Harga modem 42Mbps daripada UMobile berharga RM450, manakala yang 7.2Mbps diberikan secara percuma. Sementara pembayaran pengaktifan pula adalah percuma untuk 42Mbps, dan yang melanggan 7.2Mbps dikenakan caj sebanyak RM100.

Mungkin dengan pengenalan pakej dan pelan baru daripada UMobile ini, kelak kita akan dapat melihat pakej-pakej dan pelan-pelan baru untuk internet berkelajuan tinggi daripada penyedia telekomunikasi yang lain.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd