Laman Carian Twitter Diberikan Nafas Baru

Diterbitkan pada July 26, 2011. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Setelah sekian lama tanpa kemaskini untuk halaman carian Twitter, kini mereka telah pun memberikan nafas baru, dimana berbeza dengan sebelumnya, kini Twitter Search tidak lagi menggunakan subdomain. Pada masa yang sama, ianya turut membawakan beberapa perubahan dan penambah-baikkan, memperlihatkan fokus Twitter pada carian.

Carian Twitter

Kini, Twitter search menggunakan URL yang baru, dimana walaupun anda menggunakan alamat subdomain untuk akses, anda akan tetap dibawa ke laman http://twitter.com/search. Ianya juga dilihat lebih mengguna-pakai antaramuka Twitter yang digunakan sekarang, sekaligus menyeragamkan penggunaan antaramuka oleh mereka.

Ianya turut mengintegrasikan carian media seperti yang diperlihatkan sebelumnya, dan menunjukkan hasil carian dalam bentuk laman web Twitter seperti mana carian yang dilakukan terus melalui laman, berbeza dengan sebelumnya yang mana laman carian Twitter menggunakan antaramuka berbeza.

Laman carian Twitter juga, kini turut memperlihatkan topik-topik hangat yang sedang dibincangkan oleh pengguna setempat, serta akses ke carian yang lebih mendalam dengan mudah. Mungkin juga kita akan dapat melihat penambahan baru padanya dalam masa terdekat kelak.

The search.twitter.com site is now twitter.com/search. Major improvements include more relevant search results and related photos & videos!less than a minute ago via web Favorite Retweet Reply

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2021 Kami