Cari @ Amanz

Mungkin ramai yang sedia kenali akan Skype Access. Kini ianya diperkenalkan kepada para pengguna iOS dengan nama Skype WiFi, dimana membolehkan anda mengakses Skype melalui iPhone, iPad ataupun iPod Touch melalui lebih 1 juta hostspot WiFi diseluruh dunia.

Ianya lebih sesuai untuk mereka yang gemar untuk berjalan jauh, dan mengembara dimana tidak perlu membeli akses harian, sebaliknya boleh menggunakan Skype WiFi, dan membayar untuk apa yang digunakan sahaja.

Di Malaysia, para pengguan tempatan turut sama boleh menggunakan Skype WiFi melalui beberapa hotspot, termasuk dengan menggunakan Streamyx Hotspot. Namun begitu harganya dilihat agak mahal untuk pengguna tempatan, dimana ianya dikenakan caj sebanyak RM0.66 seminit untuk penggunaan Skype WiFi.

Walaubagaimanapun, berkemungkinan ianya mungkin ditawarkan dengan lebih murah daripada penyedia hotspot yang lain. Sekiranya anda telah mengujinya, apakah kadar yang dikenakan melalui hotspot yang anda gunakan?

Streamyx Hotspot is charging RM0.66/min if you are connected to it using Skype WiFi. It’s so pricey I might as well leech from Starbucks.less than a minute ago via TweetDeck Favorite Retweet Reply

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd