Cari @ Amanz

Kini, Sony secara rasminya telah pun mengumumkan dua tablet mereka yang dinantikan ramai, iaitu Sony Tablet S dan juga Sony Tablet P, yang mana kedua-duannya menggunakan sistem operasi Android 3.1 Honeycomb dan masing-masing didatangkan dengan perkhidmatan tambahan daripada Sony sendiri.

Sony Tablet S membawakan cip pemprosesan NVIDIA Tegra 2 dengan kelajuan 1GHz, memori sebanyak 1GB RAM, skrin seluas 9.4-inci, kamera belakang 5-megapixel dan juga kamera hadapan untuk sokongan panggilan video. Ianya juga turut sama membawakan sokongan port USB, dan juga slot khas untuk kad SD.

Sony Tablet P pula merupakan tablet dwi-skrin daripada Sony, yang mana membawakan dua skrin 5.5-inci yang boleh ditutup seperti buku, dan juga cip pemprosesan NVIDIA Tegra 2 sama seperti Sony Tablet S. Tarikh pelancaran dan harga untuknya masih tidak diketahui buat masa ini.

Menariknya adalah dimana kedua-dua tablet ini akan turut menyertakan aplikasi Video Unlimited yang mana membolehkan para pengguna menyewa filem seperti pada Google Android Video, selain pada masa yang sama turut membawakan Music Unlimited yang memberikan akses kepada berjuta-juta muzik percuma selama enam bulan pertama. Kedua-duanya juga turut sama akan membolehkan para pengguna memuat-turun dan bermain beberapa permainan konsol PlayStation 1 padanya.

Pelancaran rasmi kedua-dua tablet ini di Malaysia, dan harga jualan tempatannya masih tidak diketahui buat masa ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd