10 Carian Terhangat Di Google Malaysia Bagi Minggu Berakhir 13 Oktober

Diterbitkan pada Okt 13, 2011. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sepanjang minggu lepas, seperti sedia maklum, berita lebih tertumpu kepada Apple, dimana mereka telah pun melancarkan peranti generasi baru mereka, iPhone 4S, selain turut dikejutkan dengan kematian Steve Jobs. Pada masa yang sama, antara carian terhangat lain yang turut mendapat perhatian pengguna melalui Google Malaysia termasuklah berita mengenai belanjawan 2012 dan beberapa perkara menarik yang lain.

Berikut merupakan carian terhangat yang dilakukan di Google Malaysia sepanjang daripada 7 Oktober sehingga 13 Oktober yang lepas;

iPhone 4S

Apple telah pun melancarkan peranti generasi baru yang dinantikan ramai iaitu iPhone 4S yang mana akan dimulakan jualannya di luar negara bermula pada bulan ini. Ia disasarkan yang mana iPhone 4S akan tiba di Malaysia sekitar November atau Disember kelak.

Steve Jobs / Apple Store

Steve Jobs

Salah satu perkara yang turut mendapat perhatian ramai adalah kematian salah seorang pengasas Apple, yang mana juga merupakan bekas CEO Apple, iaitu Steve Jobs. Beliau meninggal dunia pada usia 56 tahun pada 5 Oktober yang lepas. Kematian beliau turut sama telah mendapat perhatian penyokong Apple seluruh dunia, dimana Apple Store di seluruh dunia telah menyediakan ruangan khas untuk mereka menyampaikan ucapan takziah kepada kematian Steve Jobs.

Budget 2012 Malaysia

Pada hari Jumaat yang lepas, Perdana Menteri Malaysia, iaitu Najib Razak telah pun membentangkan Belanjawan 2012 di parlimen yang mana mendapat reaksi berbeza daripada semua pihak, dan diperkatakan secara meluas yang mana ianya merupakan belanjawan mesra pilihanraya.

Amanda Knox

Amanda Knox dibebaskan apabila namanya dibersihkan daripada penglibatan didalam kes pembunuhan pelajar British bernama Meredith Kercher di Itali pada tahun 2007 yang lepas.

Engadget

Blog berbahasa Inggeris yang menumpukan kepada berita-berita teknologi ini turut mendapat perhatian ramai dan merupakan salah satu carian popular pada minggu lepas, dimana ia telah menjadi salah satu sumber utama untuk berita berkenaan iPhone 4S.

Gerakan Anti PKR

Gerakan anti-pembangkan kini turut mempunyai sebuah blog khas yang mana meliputi pelbagai berita-berita semasa dari segi politik dan isu-isu semasa.

PMR 2011

Pelajar tingkatan 3 telah pun mula menghadapi peperiksaan Penilaian Menengah Rendah pada minggu lepas, dimana antara carian popular berkaitan dengannya melibatkan jadual peperiksaan dan sebagainya.

Nabil Kahwin

Pelakon dan pelawak popular, Nabil Raja Lawak telah pun mengahwini Nazira Ayub di i-City, Shah Alam pada minggu lepas.

Neelofa

Pelakon baru, Neelofa telah pun mengupah dua orang pengawal peribadi setelah beliau diugut oleh salah seorang lelaki misteri, meminta wang daripadanya.

Jadual SPM 2011

Para pelajar tingkatan 5 nampaknya telah mula bersedia untuk menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia yang bakal bermula pada 14 November dan berakhir pada 14 Disember kelak.

komen


© Amanz / 2022 Kami