Lagi Info Berkaitan Dengan Projek Televisyen Daripada Apple Kedengaran

Diterbitkan pada Dis 19, 2011. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Nampaknya, berkemungkinan pada tahun 2012 akan datang, selain daripada persaingan dalam dunia tablet dan juga ultrabook, mungkin kita sama akan melihat persaingan sihat dalam dunia televisyen, dimana hari ini, beberapa informasi berkaitan dengan projek daripada Apple dinamakan sebagai iTV dikongsikan bersama oleh Wall Street Journal.


Gambar Konsep Televisyen Apple [via]

Ia dilaporkan, AppleTV ataupun yang mana dikenali sebagai iTV akan bergantung kepada perkomputeran awan untuk memuat-turun filem, rancangan televisyen dan sebagainya. Selain daripada itu, ia juga kedengaran yang mana Apple mungkin akan memperkenalkan cara interaksi baru bersama-sama dengan set televisyen, termasuk integrasi sokongan kawalan suara (Siri?). Ia dikatakan melaluinya, para pengguna boleh menukar saluran ataupun membuat carian dengan mudah.

iTV juga dikatakan akan diintegrasikan bersama dengan peranti iOS, membolehkan para penggunanya mengawal set televisyen mereka menggunakan iPhone dan juga iPad dengan pantas.

Buat masa ini, tarikh pelancaran rasmi untuk AppleTV ataupun iTV ini masih lagi tidak diketahui sepenuhnya. Namun begitu, ia diperkatakan, berkemungkinan akan dilancarkan sekitar 2013 kelak.

Sementara itu, Google juga turut sama memfokuskan pada GoogleTV, dimana baru-baru ini, mereka telah memperkenalkan pelbagai kemaskini untuknya.

komen


© Amanz / 2022 Kami