Lebih 6 Juta Blog Baru Di WordPress.com Sepanjang 2010

Diterbitkan pada Jan 8, 2011. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sepanjang tahun 2010, WordPress telah berkembang dengan amat pesat sekali, dimana kini Automattic telah pun mengeluarkan statistik tahunan mereka, memperlihatkan yang mana lebih 6 juta blog baru telah didaftarkan sepanjang tahun 2010, yang mana membawakan kepada jumlah paparan laman kepada lebih 23 billion.

Selain daripada itu, muat-naik media juga telah meningkat sekali ganda, menjadikan jumlah media seperti gambar dan video pada WordPress.com kini berjumlah lebih 94.5 terabyte, manakala jumlah penulisan artikel baru pada WordPress.com telah meningkat lebih 110%, kepada 146 juta artikel.

Pada tahun 2010 juga kita dapat melihat peningkatan penggunaan perantian mudah-alih, yang mana telah menyumbangkan kepada penulisan blog dengan lebih mudah, dimana penggunaan aplikasi mudah-alih WordPress telah meningkat lebih 700%, kepada 1.4 juta pada 2010 sahaja.

Mungkin kita akan dapat melihat lebih banyak perkembangan positif sepanjang tahun ini, selain lebih banyak fungsi menarik pada WordPress yang akan memudahkan komuniti penulis blog diluar sana.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami