Cari @ Amanz

Selain daripada hanya menumpukan pada perkomputeran, Google juga turut sama memfokuskan kepada sebahagian lagi daripada dunia teknologi, iaitu dunia sains, dimana salah satu aktiviti menarik yang diadakan oleh mereka adalah Google Science Fair yang membawa minat Sains kepada para pengguna muda.

Dan setelah berjaya dengan Google Science Fair tahun lepas, kini Google terus membawanya untuk tahun yang kedua, membolehkan semua pengguna seluruh dunia menghantarkan idea mereka yang kreatif, dimana pemenangnya akan memenangi $50,000 secara tunai, dan juga pertolongan dari segi mentor dalam menjayakan projek mereka selama setahun.

Pada tahun lepas sahaja, pelbagai idea baru diutarakan, yang mana membawa kualiti penyertaan kepada tahap yang tinggi, dan semestinya untuk tahun yang kedua ini, penyertaan yang akan dihantar oleh para pelajar seluruh dunia akan lebih menarik dan mencabar lagi.

Jadi, sekiranya anda merupakan pelajar berumur dibawah 18 tahun, dan ingin menyertai serta merealisasikan idea anda, mungkin Google Science Fair merupakan salah satu platform yang sesuai untuk anda.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd