Informasi Teknologi Terkini

Tidak lama sebelum ini, kita terdengar akan yang mana Android versi akan datang bakal dikenali dengan nama “Jelly Bean”. Kini perkara sama kedengaran kembali, dimana diperkatakan Android 5.0 “Jelly Bean” bakal dilancarkan pada bulan Jun 2012 ini.

Perkara berkaitan dengan fungsi-fungsi baru yang akan didatangkan bersamanya masih tidak diketahui lagi buat masa ini. Namun, apa yang dilaporkan oleh DigiTimes adalah dimana Android 5.0 kelak akan membawakan lebih banyak kemaskini kepada tablet. Mungkin kita juga akan melihat fungsi baru turut hadir pada telefon pintar. Google juga masih belum mengumumkan nama akhir bagi Android versi akan datang mereka, walaupun ramai yang membuat spekulasi “Jelly Bean” akan menjadi pilihan mereka.

Dalam bulan-bulan akan datang, beberapa pengeluar peranti telah pun merancang untuk memperkenalkan kemaskini Android 4.0 Ice Cream Sandwich kepada peranti-peranti mereka. Pada masa sekarang ini, Ice Cream Sandwich hanya meliputi 1% daripada peranti Android seluruh dunia.

Terdapat 35 komen
 1. poyo nak mampuh.. walaupun aku pki android.. kasi la ICS stable and up dulu nak bwk masuk rumors.. sengal la google ngan android ni.. honeycomb pun lembab.. adoi.. eat my feet la android dev… no hard feeling plzzz.. lol!

 2. C – Cupcake
  D – Donut
  E – Eclair
  F – Froyo
  G – Gingerbread
  H – Honeycomb
  I – Ice Cream Sandwich
  J – Jellybean
  K – Kentucky Fried Chicken
  L – Lollipop

 3. android 5 a.k.a jellybean ada chrome browser.. bukan ke chrome os tak berapa nak jalan jadi google cepatkan android 5 utk ganti chrome os di netbook dan notebook..lgpun windows 8 pun dah nak keluar

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN