Android 5.0 “Jelly Bean” Bakal Dilancarkan Pada Bulan Jun 2012?

Diterbitkan pada Feb 16, 2012. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Tidak lama sebelum ini, kita terdengar akan yang mana Android versi akan datang bakal dikenali dengan nama “Jelly Bean”. Kini perkara sama kedengaran kembali, dimana diperkatakan Android 5.0 “Jelly Bean” bakal dilancarkan pada bulan Jun 2012 ini.

Perkara berkaitan dengan fungsi-fungsi baru yang akan didatangkan bersamanya masih tidak diketahui lagi buat masa ini. Namun, apa yang dilaporkan oleh DigiTimes adalah dimana Android 5.0 kelak akan membawakan lebih banyak kemaskini kepada tablet. Mungkin kita juga akan melihat fungsi baru turut hadir pada telefon pintar. Google juga masih belum mengumumkan nama akhir bagi Android versi akan datang mereka, walaupun ramai yang membuat spekulasi “Jelly Bean” akan menjadi pilihan mereka.

Dalam bulan-bulan akan datang, beberapa pengeluar peranti telah pun merancang untuk memperkenalkan kemaskini Android 4.0 Ice Cream Sandwich kepada peranti-peranti mereka. Pada masa sekarang ini, Ice Cream Sandwich hanya meliputi 1% daripada peranti Android seluruh dunia.

komen


© Amanz / 2022 Kami