Cari @ Amanz

Nafas Baru Bakal Diberikan Pada Flickr – Antaramuka Baru Akan Diperkenalkan

Oleh Aman

Link Copied!

Salah satu perkhidmatan gambar yang popular dikalangan jurugambar adalah Flickr, yang mana membolehkan mereka menawarkan dan memperlihatkan hasil rakaman mereka kepada umum, dan memilih perlesenan yang sesuai untuk kandungan mereka. Secara ringkas, ia boleh diperkatakan Flickr sebagai laman sosial untuk pencinta gambar dan kamera.

Namun, akhir-akhir ini ianya kelihatan sedikit merudum, dimana dengan saga berkaitan Yahoo! yang menutup beberapa produk mereka, membuatkan beberapa pengguna beralih menggunakan 500px, Picasa, dan juga alternatif lain seperti Facebook Photos dan sebagainya. Walaubagaimanapun, bagi kami secara peribadi, kualiti hasil rakaman yang diperlihatkan di Flickr adalah lebih tinggi berbanding yang lain.

Dan untuk menarik kembali para pengguna, disamping memberikan nafas baru untuk perkhidmatan mereka, Flickr bakal memperkenalkan rekabentuk antaramuka yang serba baru untuk perkhidmatan mereka dalam masa seminggu lagi, iaitu pada 28 Februari kelak.

Melalui rekabentuk yang serba baru ini, ia memfokuskan pada hasil rakaman yang diperlihatkan, disamping mengurangkan ruang kosong diantara gambar pada masa sekarang ini. Selain daripada paparan gambar, Flickr juga bakal membawakan halaman muat-naik yang serba baru, jauh berbeza dengan apa yang ada sekarang ini.

Dengan perubahan ini, ianya dijangka akan menerima lebih banyak aktiviti pada halaman tersebut, dan ini akan menjadi salah satu langkah pertama mereka sebelum membawakan beberapa perkara lagi sepanjang tahun ini.

Jadi, daripada paparan yang diperlihatkan, apakah pendapat anda berkenaan dengan rekabentuk baru Flickr yang bakal diperkenalkan bermula daripada minggu hadapan?


Komen ()