Facebook Memperkenalkan Perkhidmatan Untuk Menguji Pelayar Web Mudah-Alih

Diterbitkan pada Feb 28, 2012. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Semakin hari, peranti mudah-alih semakin popular dan sering digunakan unuk pelayaran web dan sebagainya. Namun, sehingga ke hari ini, tiada aplikasi ujian yang sesuai untuk aplikasi web mudah-alih. Untuk mengatasi perkara ini, Facebook hari ini muncul dengan aplikasi untuk ujian pelayar-web mudah-alih mereka tersendiri, dinamakan sebagai RingMark.

Dengan RingMark, ia sekaligus memudahkan para pembangun aplikasi berasaskan web, serta memahami pelayar web yang mana menyokong fungsi yang disertakan dan yang mana tidak menyokong, sekaligus mengoptimasikannya dengan lebih baik.

Perkara ini semestinya salah satu yang dinantikan ramai pembangun, dengan Mozilla yang bakal hadir dengan Boot-To-Gecko mereka, selain semua pembangun pelayar web memfokuskan kepada pembangunan pelayar web versi mudah-alih mereka tersendiri.

Untuk mengaksesnya, anda boleh ke laman Rng.io, dan menjalankan ujian terus melalui pelayar web mudah-alih anda. Facebook turut mengatakan yang mana mereka akan menjadikannya sebagai sumber terbuka, dan mendermakannya kepada W3C tidak lama lagi.

komen


© Amanz / 2023 Kami