Echelon Satellite 2012 Tiada Di Malaysia, Kenapa?

Diterbitkan pada Mac 29, 2012. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Echelon kelolaan E27 merupakan salah satu acara tahunan berkaitan startup yang berprestij di Singapura dan akan diadakan pada 11 & 12 Jun 2012. Acara ini membawakan ramai pakar-pakar industri internet dan web untuk berkongsi ilmu dan juga pada masa yang sama, menyediakan platform untuk syarikat baru memperkenalkan produk mereka. Dan pada tahun lepas terdapat acara Echelon Satellite Kuala Lumpur dimana syarikat start-up tempatan bertanding untuk mewakili Malaysia didalam Echelon 2011 dan berentap dengan syarikat dari negara lain.

Pada tahun lepas juga krew kami telah menghadiri acara tersebut di Singapura dan telah membuat liputan langsung mengenainya. Kami juga telah merakamkan sesi pertandingan mereka dan dimuatnaikkan pada halaman video Facebook kami.

Namun begitu, untuk tahun ini, kami tidak pasti kenapa acara Echelon Satellite tidak diadakan di Malaysia berdasarkan senarai acara Echeclon Satellite dibawah.

Selain Malaysia, Hong Kong juga tidak tersenarai pada tahun ini. Mohan Belani, pengarah E27.sg menyatakan di Entrepreneurs.MY sebab tiada acara Echelon Satellite di Malaysia adalah kerana pihak E27 ingin memperkenalkan acara ini ke negara lain. Selain Indonesia, negara-negara yang lain didalam senarai diatas merupakan negara yang baru menyertai pertandingan ini.

Menariknya, komen-komen yang diberikan di Entrepreneurs.MY adalah kritikal dan menyatakan seolah-olah Malaysia dipandang enteng berbanding negara lain dikawasan Asia Tenggara ini didalam dunia Web Startup.

Apa pendapat anda?

 

komen


© Amanz / 2022 Kami