Carian
Koleksi Idea Gila-Gila Daripada Google Untuk Tahun 2012
April 1, 2012 Aman

Seperti pada artikel sebelum ini, sepanjang hari ini, Google menyediakan beberapa lawak dari segi teknologi, yang mana memperlihatkan penggunaan teknologi pada tahap ekstrim ataupun yang tidak masuk akal. Selain daripada Google membuatnya pada beberapa produk antarabangsa, mereka juga turut memperkenalkan beberapa perkara mengikut negara.

Google Jepun

Google Jepun memperlihatkan sebuah video, dalam membolehkan para pengguna memudahkan memasukkan input dalam bahasa Jepun seumpama menggunakan kod Morse menggunakan space bar pada papan kekunci mereka, ataupun melalui sebuah produk khas.

Google Australia

Google telah pun memperkenalkan sokongan melihat gambar sekitar hutan Amazon, mahupun didalam lautan, dan kini mereka turut memasang kamera khas pada kanggaru di Australia membolehkan mereka merakamkan gambaran 360″ ketika kanggaru tersebut bergerak dari satu lokasi ke lokasi yang lain. Kamera tersebut dilengkapkan dengan sokongan panel solar, dan juga GPS, membolehkan mengetahui kedudukan kanggaru tersebut dan memuat-naik gambar di sesebuah lokasi, dan mengaksesnya melalui Street View.

Google China

Google China pula membangunkan salah satu gambaran melakukan carian dengan latar belakang seumpama laut, dimana setiap carian yang terhasil, tenggelam padanya, dan kotak carian yang terapung ke arah kiri dan kanan laman tersebut.

Google Auto-Car

Seperti sedia maklum, Google telah pun memperlihatkan kereta yang dipandu secara automatik. Dan melalui artikel khas hari ini, mereka turut memperlihatkan sokongan kereta dipandu automatik kepada perlumbaan Nascar. Jadi, adakah selepas ini kita akan melihat lebih kepada sokongan kereta berbanding dengan skill pemandu?

Optimasikan Laman Anda Untuk Telefon Rotary

Sehingga ke hari ini, kita hanya mendengar akan sokongan optimasi untuk telefon pintar sahaja. Tetapi bagaimanakah dengan sokongan untuk telefon-telefon rotary? Bagi para pembangun laman web, mungkin anda boleh merujuk kepada laman khas yang disediakan oleh Google untuk memulakan proses optimasi untuknya.

Ubah Cuaca Di Kawasan Anda

Melalui enjin carian Google, salah satu fungsi yang digunakan ramai adalah sokongan menyemak ramalan cuaca untuk sesuatu hari. Dan mungkin anda tidak mengemari cuaca pada sesuatu hari. Kini tiada masalah lagi untuknya, dimana anda dengan mudah boleh mengubah cuaca mengikut kegemaran anda, dan menjadikan hari anda lebih ceria lagi.

Google Fiber

Google seperti sedia maklum merupakan salah satu teknologi yang sangat mengagumkan dengan pelbagai idea yang kreatif dan menarik. Bersempena dengan hari ini, mereka turut sama memperlihatkan penyertaan mereka dalam industri makanan, dipanggil Google Fiber. Melaluinya, ia memberikan lebih banyak tenaga yang diperlukan untuk badan, selain turut menerima maklumbalas terus melaluinya.

Komen