Firefox 14 Lebih Dua Kali Ganda Pantas Berbanding Pelayar Web Terbina Android

Diterbitkan pada Jun 26, 2012. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pihak Mozilla, hari ini telah pun memperkenalkan Firefox untuk Android versi terbaru, iaitu Firefox 14, yang mana bersama-sama dengannya membawakan sokongan elemen rekabentuk antaramuka asal Android, sekaligus menjadikan aplikasi tersebut bergerak dan berfungsi dengan lebih pantas pada peranti Android berbanding sebelumnya.

Dengan ia dioptimasikan untuk kelajuan, maka kini para pengguna boleh menggunakannya dalam melayari laman web, sekaligus fungsi-fungsi asas seperti zoom, menatal dan sebagainya berfungsi lebih laju berbanding biasa. Mozilla turut mengatakan pelayar web Firefox 14 untuk Android ini lebih 2 kali ganda pantas berbanding pelayar web yang terbina pada Android itu sendiri.

Fungsi “Awesome Screen” turut diperkenalkan, membawakan sokongan sync yang lebih baik, membolehkan anda menyimpan pelbagai data seperti kata laluan, Bookmark dan sebagainya pada peranti Android anda. Firefox untuk Android juga turut sama menyokong Flash padanya. Sokongan lain seperti HTML5 dan juga CSS3 turut sama dikemaskini dan ditambah-baik lagi.

Mozilla turut dilaporkan akan memperkenalkan pelayar web Android mereka dengan antaramuka yang dioptimasikan untuk tablet tidak lama lagi. Bagi anda yang berminat, boleh memuat-turun Firefox 14 untuk Android hari ini, dan mengujinya sendiri pada peranti Android anda.

Terima kasih Roslan Nazri.

komen


© Amanz / 2022 Kami