Cari @ Amanz

Pembelajaran Sepanjang Hayat – Ikuti Pelbagai Kursus ICT Dari Serendah RM5

Oleh Aman

Link Copied!

Dengan arena ICT yang semakin berkembang pesat, semestinya anda ingin mempelajari pelbagai ilmu tambahan pada kos yang rendah. Kini, melalui kempen Karnival Pembelajaran Sepanjang Hayat yang dilaksanakan oleh Kementerian Pengajian Tinggi pada peringkat nasional, orang ramai boleh mengikuti pelbagai kursus ICT pada harga serendah RM5.

Terdapat pelbagai kursus berkaitan dengan ICT dan lain-lain bidang yang ditawarkan oleh kolej komuniti seluruh negara, membolehkan anda mengikuti ilmu ICT pada harga serendah RM5. Sebagai contoh, kursus asas Flash pada harga serendah RM20, kursus AutoCad dari serendah RM5, kursus asas Internet dan E-dagang dari RM5, dan pelbagai pilihan lagi.

Selain daripada ICT, program Pembelajaran Sepanjang Hayat yang dianjurkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi ini juga merangkumi pelbagai sektor dan hobi pengguna yang lain, termasuk:

 1. Akuakultur
 2. Bahasa
 3. Dandanan Rambut
 4. Elektronik
 5. Fesyen dan Pakaian
 6. Fotografi Komersial
 7. Industri Agro
 8. Jahitan Kreatif
 9. Kemahiran Asas Kaunseling
 10. Kerohanian dan Keagamaan
 11. Kesenian
 12. Kimpalan dan Fabrikasi
 13. Kulinari
 14. Lanskap dan Nurseri
 15. Lukisan Senibina
 16. Mekanikal Pembuatan
 17. Operasi Perhotelan
 18. Pastri
 19. Pemasangan Elektrik
 20. Pembangunan Diri
 21. Pengendalian Pelancongan
 22. Pengkeranian Akaun
 23. Pengoperasian Perniagaan
 24. Sains dan Matematik
 25. Seni Kreatif
 26. Servis Kenderaan Ringan
 27. Terapi Kecantikan dan Spa

Dan bagi memberikan maklumat lanjut berkaitan perkara ini, para pengguna juga turut sama boleh menghadirkan diri ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada penghujung minggu ini, dan mendapatkan maklumat lanjut berkenaan dengannya. Pelbagai selebriti dan orang ternama turut sama akan hadir, termasuk Siti Nurhaliza dan juga Dr Fazley, yang masing-masing terkenal dalam dunia perniagaan.

Lokasi : PWTC, Kuala Lumpur
Tarikh : 22 – 23 September 2012
Masa : 9 pagi ke 5 petang

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, anda boleh turut sama mengikuti halaman Facebook My3L, yang mana dikemaskini dengan info dari semasa ke semasa.

Jadi, apa tunggu lagi? Jumpa anda di sana.


Advertorial daripada Kementerian Pengajian Tinggi.


Komen ()