Carian
RIM Mempertontonkan Pelayar Web Pada BlackBerry 10
September 26, 2012 Aman

RIM bersama-sama pengumuman berkenaan dengan BlackBerry 10, turut sama berkongsi mengenai pelayar web mudah-alih terbina yang didatangkan bersama-sama dengannya, yang mana buat masa ini adalah pelayar web terbaik dengan skor paling tinggi pada HTML5.

Pelayar web BlackBerry 10 membawakan sokongan penuh HTML5, disamping turut didatangkan dengan beberapa sokongan menarik padanya. Memandangkan ia merupakan aplikasi terbina BlackBerry 10, para pengguna turut sama boleh menggunakan sokongan BlackBerry Flow dan juga Peek terus padanya tanpa sebarang masalah.

Disamping itu, kelebihan pada pelayar web BlackBerry 10 semestinya pada sokongannya. Selain sokongan biasa seperti pelayaran dengan tab dan sebagainya, ia turut didatangkan dengan sokongan Reader Mode. Dengan Reader Mode, para pengguna boleh dengan mudah memfokuskan kepada pembacaan kandungan pada sesuatu web, yang sememangnya dioptimasikan untuk peranti mudah-alih.

Bagi mereka yang ingin berkongsi sesuatu pautan bersama-sama dengan rakan lain, sokongan perkongsian terbina turut disertakan bersama, membolehkan anda melakukannya dengan mudah terus daripada pelayar web BlackBerry 10.

RIM dijangka akan memperkenalkan Blackberry 10 secara penuh bersama-sama dengan peranti baru mereka pada bulan Januari kelak, dan kini dalam fasa terakhir persiapan mereka sebelum semuanya dilancarkan kepada umum.

Komen