Carian
GNOME 3.6 Dilancarkan Kepada Umum
September 27, 2012 Aman

Setelah melalui pelbagai fasa pembangunan, hari ini GNOME Project secara rasminya telah pun mengumumkan kemaskini ketiga untuk siri 3.x, iaitu GNOME 3.6. Kemaskini ini seperti sebelumnya membawakan pelbagai perkara baru, menjadikan pengalaman penggunaan desktop lebih baik dan menarik lagi.

GNOME 3.6 memfokuskan kepada rekabentuk Message Tray yang serba baru, sokongan notifikasi yang lebih baik, selain turut menambah-baik fungsi carian fail padanya. Skrin kunci juga diberikan nafas baru bersama-sama dengan antaramuka tetapan sistem yang lebih mesra pengguna.

GNOME 3.6 turut menyertakan beberapa kemaskini aplikasi padanya, termasuk pelayar web yang kini menggunakan WebKit2, Empathy yang membawakan rekabentuk yang lebih kemas, selain Boxes untuk mengakses dan menguruskan sistem maya.

Pihak pembangun Project GNOME sendiri menawarkan lebih maklumat lanjut berkaitan kemaskini ini melalui halaman rasmi mereka, dan untuk mereka yang ingin mencubanya, boleh memuat-turun GNOME 3.6 secara percuma hari ini.

Komen