Maxis Mengemaskini Tawaran Jalur-Lebar Tanpa Wayar Mereka

Diterbitkan pada Okt 31, 2012. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Lebih kuota – Kelajuan sehingga 42MbpsSetelah mengemaskini pakej jalur-lebar berkelajuan tinggi mereka sebelum ini, kini, Maxis turut sama memperkenalkan perubahan pada pakej dan pelan langganan Maxis Wireless Broadband, menawarkan ia pada harga serendah RM48 untuk penggunaan sebanyak 3GB data sebulan.

Namun, berbeza dengan kebanyakkan pakej yang ditawarkan syarikat telekomunikasi, Maxis menawarkan penggunaan kuota berbeza, iaitu untuk waktu puncak dan juga waktu malam. Untuk pakej permulaan, iaitu untuk RM48 dan juga RM68, masing-masing menawarkan penggunaan kuota yang sama untuk kedua-dua waktu, membawakan jumlah penggunaan sehingga 3GB dan juga 8GB.

Namun, sekiranya anda aktif menggunakan internet pada waktu malam, Maxis menyediakan pakej untuk 20GB (5GB + 15GB) pada harga RM88, sehingga ke 48GB (12GB + 36GB) pada harga RM158.

Dan bagaimanakah pula sekiranya anda melangkaui had penggunaan data? Maxis mengatakan yang mana untuk pakej permulaan (RM48 dan RM68), had laju internet akan dikurangkan menjadi 64kbps, manakala untuk pakej lain ia akan berubah menjadi 128 kbps.

Halaman rasmi pakej Maxis Wireless Broadband

…membawakan tambahan waktu panggilan percumaSelain daripada pakej Maxis Wireless Broadband yang dikhaskan untuk penggunaan individu, Maxis turut sama mengemaskini tawaran Maxis Wireless Home Internet mereka, yang mana lebih kepada perkongsian talian internet dalam seisi rumah.

Daripada kemaskini yang ditawarkan, ia didatangkan dengan pakej serendah RM59 dan menawarkan kelajuan hanya sehingga 7.2Mbps sahaja. Dari segi penggunaan kuota, ia masih mengekalkan bentuk yang serupa, yang dipisahkan dalam bentuk waktu puncak dan sebaliknya.

Halaman rasmi pakej Maxis Wireless Home Internet

komen


© Amanz / 2023 Kami