Cari @ Amanz

Berita mengenai aplikasi Microsoft Office untuk iPad, iPhone dan juga Android bukanlah sesuatu yang baru. Namun, kini, lebih banyak perkara mengenainya diketahui, dimana Office Mobile ini dijangka akan diperkenalkan pada awal tahun 2013 untuk Android dan juga iOS.

The Verge yang mendapat berita dan info awal mengenainya, melaporkan yang mana aplikasi Office Mobile ini akan ditawarkan secara percuma untuk pengguna Android dan juga iOS, membolehkan mereka melihat dokumen asas Microsoft Office dengan mudah pada peranti mereka.

Namun, untuk mendapatkan fungsi penuhnya, pengguna dikehendaki untuk melanggan perkhidmatan Office 365 daripada aplikasi tersebut, dan akan menyediakan beberapa fungsi asas dalam pengeditan dokumen pada peranti mudah-alih mereka.

Walaubagaimanapun, bukan semua fungsi Office pada desktop akan hadir pada peranti mudah-alih, sekaligus pada masa yang sama turut memberikan nilai tambah untuk tablet berasaskan Windows RT daripada Microsoft yang menyediakan sokongan Office penuh padanya.

Office Mobile untuk iOS dijangka akan dilancarkan sekitar penghujung Februari atau awal Mac, dan diikuti versi Android sekitar bulan Mei 2013 kelak.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd