RapidShare Bakal Memperkenalkan Had Muat-Turun Untuk Setiap Fail

Diterbitkan pada Nov 9, 2012. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

RapidShare merupakan salah satu penyedia perkhidmatan perkongsian fail bersaiz besar yang sedia digunakan ramai, dan kini, dalam usaha menjarakkan perkhidmatan dari disalah gunakan, RapidShare mengumumkan beberapa perubahan pada perkhidmatan mereka.

RapidShare melalui halaman rasmi mereka mengatakan yang mana dalam masa terdekat ini, mereka akan mengenakan had muat-turun untuk sesuatu fail yang dimuat-naik oleh pengguna berbayar. Daripada apa yang dikongsikan, para pengguna RapidPro akan mendapat penggunaan muat-turun sebanyak 30GB secara percuma setiap hari untuk setiap fail.

Ini bermakna, setiap fail yang dimuat-naik oleh pengguna RapidPro boleh dimuat-turun oleh pengguna umum secara percuma sehingga dimuat-turun dengan had sehingga 30GB untuk sesuatu hari itu. Sebagai contoh, sekiranya fail yang dimuat-naik bersaiz 1GB, maka boleh dimuat-turun oleh seramai 30 pengguna, menjadikan jumlah 30Gb digunakan dalam sehari.

Bagi pengguna yang tidak berbayar pula, had muat-turun fail ditetapkan pada 1GB untuk setiap hari. Jadi, sekiranya seseorang pengguna yang tidak melanggan perkhidmatan memuat-naik fail mereka ke RapidShare, sebagai contoh bersaiz 200mb, maka ia akan dapat dimuat-turun sebanyak 5 kali untuk sesuatu hari.

RapidShare juga turut mengatakan mereka bakal memperkenalkan rekabentuk laman yang baru, serta klien untuk Windows tidak lama lagi, sekaligus menjadikan penggunaan perkhidmatan mereka lebih menyerupai Dropbox.

Perubahan ini bakal diperkenalkan pada 27 November 2012 ini.

komen


© Amanz / 2023 Kami