HTC Melancarkan Peranti HTC One Secara Rasminya

Diterbitkan pada Feb 19, 2013. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Hari ini, seperti mana yang dijanjikan, pihak HTC telah pun melancarkan HTC One secara rasminya, sekaligus membawakan pelbagai kemaskini padanya, daripada spesifikasi, rekabentuk dan juga antaramuka HTC Sense itu sendiri.

Pelancaran HTC One

Dari segi spesifikasi, ia membawakan skrin LCD bersaiz 4.7-inci, dengan sokongan paparan resolusi penuh – 1080p. Perkara ini sekaligus membawakan ketumpatan densiti pada kadar 468PPI pada peranti tersebut. Ia turut dijana menggunakan cip pemprosesan Snapdragon 600, memori sebanyak 2GB RAM, bateri berkapasiti 2300mAh, sokongan NFC, dan turut dilengkapi dengan sokongan LTE padanya.

Seperti biasa, pada keluarga One, HTC memfokuskan kepada kamera dipanggil sebagai HTC UltraPixel Camera. HTC mengatakan ia membolehkan pengguna merakamkan gambar yang berkualiti tinggi, walaupun pada keadaan cahaya yang rendah menggunakannya. HTC ImageChip 2 turut disertakan, membolehkan pengguna merakamkan gambar dan video dalam bentuk HDR, 1080p pada kadar 30fps dan 720p pada kadar 60fps.

HTC One

Selain kamera dan skrin yang baik, HTC One turut didatangkan bersama-sama sokongan HTC BoomSound, dikatakan membawakan kualiti audio yang amat baik melalui dua stereo speaker pada bahagian hadapan. Selain itu, perkara ini juga dikatakan memberikan rakaman audio yang lebih baik pada peranti tersebut, disamping membolehkan pengguna membuat panggilan pada kualiti bunyi suara yang lebih baik berbanding peranti lain.

Sokongan baru dinamakan sebagai HTC Zoe turut sama didatangkan dengan peranti ini, membolehkan pengguna merakamkan gambar dan video HD pada masa yang sama, dan diubah kepada bentuk galeri yang menarik secara automatik, sekaligus membolehkan pengguna menyimpan detik-detik menarik dengan mudah.

Untuk antaramuka HTC Sense, ia diberikan nafas baru sepenuhnya, dimana pada skrin utama, kini pengguna boleh mengikuti pelbagai kemaskini dengan mudah dari pelbagai laman dan perkhidmatan. Fungsi ini dipanggil sebagai HTC BlinkFeed, membawakan fungsi seumpama Flipboard, membolehkan pengguna mengikuti pelbagai informasi dengan mudah.

HTC dikatakan akan memperkenalkan peranti ini secara berperingkat ke seluruh dunia bermula bulan Mac 2013 ini. Tarikh pelancaran dan harga jualan tempatan masih tidak diketahui buat masa ini. Kami akan membawakan pandang pertama peranti ini dalam masa beberapa hari lagi.

komen


© Amanz / 2023 Kami