Segalanya Berkaitan Pelancaran Samsung Galaxy S4

Diterbitkan pada Mac 15, 2013 oleh .

Hari ini, Samsung secara rasminya telah pun melancarkan telefon pintar generasi baru mereka, Samsung Galaxy S4, dimana membawakan rekabentuk lebih kurang sama dengan Galaxy S3, selain beberapa penambahan dari segi aplikasi dan fungsi baru pada ia.

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 bakal mula dijual bermula penghujung April kelak, dan berkemungkinan penjualan ia di pasaran Malaysia adalah tidak jauh beza dengan pelancaran di negara lain.


Perbandingan : Samsung Galaxy S3 Dan Galaxy S4

Samsung hari ini telah pun melancarkan Galaxy S4 secara rasminya, dan semestinya apa yang dikatakan ramai adalah berkenaan dengan rekabentuk peranti berkenaan yang menyerupai Galaxy S3. Jadi, mari kita lihat perbandingan antara kedua-dua peranti ini daripada apa yang kita ketahui buat masa ini.


Samsung Galaxy S4 Bakal Dijual Dipelbagai Pasaran Utama Bermula April 2013

Dengan pelancaran dan pengumuman Galaxy S4 pada hari ini, semestinya ramai yang menantikan bilakah peranti ini akan mula dijual. Daripada apa yang dikongsikan pihak Samsung, ia akan dijual dikebanyakkan pasaran utama bermula penghujung April 2013 ini.


Samsung Galaxy S4 Menyertakan Sokongan Interaksi Pintar Yang Lebih Baik

Bersama-sama dengan Galaxy S3, Samsung telah menyertakan sokongan yang dinamakan sebagai Smart Stay. Pada Galaxy S4 pula, Samsung menambah pelbagai perkara baru, menjadikan peranti terbaru daripada Samsung ini lebih mudah untuk dikendalikan.


Samsung Galaxy S4 Didatangkan Bersama-sama Samsung Knox

Setelah memperkenalkan Samsung Knox pada MWC 2013 yang lepas, hari ini Samsung mengumumkan Galaxy S4 akan menjadi peranti pertama yang didatangkan bersama-sama Samsung Knox, sekaligus memudahkan pengguna mengasingkan penggunaan peranti mereka untuk tugasan kerja dan juga peribadi.


S-Translator Membolehkan Pengguna Terjemah Teks Dan Suara Dalam 9 Bahasa Pilihan

Peranti Android sedia terkenal dengan sokongan Google Translate. Tetapi, melalui Galaxy S4, Samsung menambahkan salah satu fungsi baru yang dinamakan sebagai S-Translator, yang mana seperti pada namanya, ia memfokuskan kepada terjemahan bahasa.


Kamera Galaxy S4 Menyertakan Sokongan Dual Camera, Drama Shot Dan Eraser

Salah satu perkara yang sering menjadi masalah ketika merakamkan gambar adalah dimana tukang menangkap gambar terlepas daripada menyertai didalam memori yang dirakamkan. Untuk mengatasi perkara ini, Samsung menyertakan sokongan yang dinamakan sebagai Dual Camera.


Samsung Memperkenalkan Galaxy S4 Secara Rasminya

Setelah pelbagai ura-ura dan desas-desus sebelum ini, hari ini, Samsung secara rasminya telah pun memperkenalkan peranti baru yang dinantikan ramai pengguna seluruh dunia, iaitu Samsung Galaxy S4.

TIPS & ULASAN