(Ura-Ura) LG Nexus 5 Akan Datang?

Diterbitkan pada Mac 16, 2013. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Setiap tahun, bagi para penggemar peranti berasaskan sistem operasi Android, keluarga peranti yang dinantikan adalah keluarga Nexus, dimana ia mendapat sokongan terus daripada pihak Google. Hari ini, beberapa ura-ura dan desas-desus berkaitan peranti yang dinamakan sebagai Nexus 5 mula kedengaran.

Nexus 5

Daripada apa yang diketahui, ia dikatakan akan diperkenalkan sekitar bulan Oktober tahun ini, dan dibangunkan oleh pihak LG. Peranti prototaip awal untuk Nexus 5 ini dikatakan dikenali dengan nama kod LG “Megolodon”.

Peranti ini dikatakan akan membawakan skrin bersaiz 5.2-inci OLED dengan resolusi HD penuh, cip pemprosesan Qualcomm Snapdragon 800 pada 2.3Ghz, 3GB RAM, kamera belakang 16-megapixel, kamera hadapan 2.1-megapixel, dan bateri terbina berkapasiti 3300mAh Lithium Polymer.

Sokongan kawalan menggunakan gesture, serta beberapa yang lain seperti speaker stereo dihadapan dan juga rakaman video HDR dijangka akan turut disertakan bersama-sama dengannya.

Daripada spesifikasi yang diperlihatkan, beberapa perkara kelihatan sebagai agak keterlaluan, dan berkemungkinan adalah tidak benar.

Apa pun, memandangkan ia hanya speskulasi, kemungkinan ianya tidak tepat adalah tinggi.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2021 Kami