Yahoo! Dilaporkan Dalam Perbincangan Untuk Membeli Perkhidmatan Video NDN

Diterbitkan pada Apr 1, 2014. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Beberapa hari yang lepas, ia dikatakan Yahoo! sedang memfokuskan untuk menarik lebih ramai penerbit kandungan untuk ke platform mereka, dan menurut WSJ hari ini, Yahoo! dalam perbincangan bersama pihak NDN untuk pengambil-alihan.

NDN merupakan salah satu perkhidmatan video syndication yang mana menyediakan pelbagai penerbit seperti akhbar dan sebagainya dengan klip-klip berita serta pelbagai topik berbeza. NDN dilihat mengumpulkan klip video daripada pelbagai rakan kerjasama, terutamanya stesen televisyen, dan menawarkan ia kepada editor-editor di penerbitan lain.

Ia dikatakan dengan mengambil-alihnya, Yahoo! boleh menambah tawaran kandungan berkualiti pada perkhidmatan mereka, sekaligus menarik lebih ramai menghabiskan masa pada laman-laman milik mereka.

Dengan kandungan berbentuk video menjadi fokus ramai akhir-akhir ini, lebih ramai yang ingin melabur padanya. Pihak Yahoo! sebelum ini pernah cuba mendapatkan DailyMotion, tetapi gagal.

Apa pun, sekiranya NDN berjaya dimiliki oleh Yahoo!, ia akan memberikan peluang kepada Yahoo! dalam bersaing dengan beberapa perkhidmatan video yang lain, termasuk YouTube.

komen


© Amanz / 2022 Kami