Dropbox Mengambil-Alih Perkhidmatan Loom Dan Hackpad

Diterbitkan pada Apr 18, 2014. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Dropbox LoomDropbox nampaknya pada tahun ini ingin memperluaskan portfolio mereka dengan menawarkan pelbagai perkhidmatan berasaskan awan. Setelah memperkenalkan aplikasi Mailbox dan aplikasi Carousel minggu lepas, minggu ini mereka dilihat mengambil-alih beberapa syarikat baru.

Dua syarikat baru yang diambil-alih mereka adalah Loom dan juga Hackbox.

Loom merupakan salah satu aplikasi yang menawarkan sokongan untuk memuat-naik gambar dan menyimpannya di awan. Ia menyertakan beberapa perkara unik, termasuk rekaan yang kemas dan juga sokongan berasaskan gesture. Dengan pengambil-alihan ini, pihak Dropbox akan menamatkan perkhidmatan Loom pada 16 Mei kelak. Berkemungkinan pengambil-alihan ini akan membantu dalam terus membawa fungsi menarik ke aplikasi Carousel mereka.

Selain Loom, pihak Dropbox turut mengambil-alih perkhidmatan Hackpad yang mana menawarkan sokongan kolaborasi bersama-sama rakan sekerja ataupun sesuatu kumpulan, Ia membolehkan pengguna berkongsi dokumen, nota dan sebagainya, serta berkolaborasi bersama-sama yang lain. Berbeza dengan Loom, aplikasi Hackpad yang ditawarkan untuk iOS ini akan terus berfungsi buat masa ini.

Mungkinkah pengambil-alihan kedua-duanya akan terus membolehkan Dropbox bersaing sihat dengan pelbagai penyedia yang lain?

komen


© Amanz / 2022 Kami