Google Mengumumkan Pertandingan “Doodle 4 Google” Pertama Di Malaysia

Diterbitkan pada Apr 21, 2014. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Bagi mereka yang aktif melayari Google, mungkin penggunaan doodle bukan sesuatu yang baru – dimana pihak Google sering hadir dengan sebuah logo yang menarik bersempena dengan sesuatu perayaan, perisitiwa dan sebagainya.

Doodle 4 Google Malaysia

Di Malaysia sahaja, pihak Google telah memperkenalkan beberapa doodle khusus, termasuk pada Hari Merdeka, PRU13 dan pada tahun ini mereka turut menyediakan doodle khusus untuk Yasmin Ahmad.

Untuk membawa ia setapak lagi kehadapan, hari ini Google Malaysia mengumumkan pertandingan “Doodle 4 Google” yang pertama di Malaysia, membolehkan para pelajar sekolah menyertai dan berkongsi kreaitiviti mereka untuk hadir dengan sebuah doodle yang menarik.

Pertandingan yang julung kali diadakan ini mengambil tema “Malaysia to me is…”, dan dibuka kepada para pelajar sekolah rendah dan menengah dalam kategori umur 7-9 tahun, 10-12 tahun, 13-15 tahu, dan juga 16-17 tahun.

Menariknya, hasil karya pemenang pertandingan ini akan dipamerkan pada Hari Malaysia, 16 September 2014 tahun ini.

Beberapa rakan kerjasama akan turut menawarkan hadiah-hadiah menarik untuk pertandingan ini, dan salah satunya adalah DiGi.

Bagi mereka yang mempunyai adik atau anak di sekolah, mungkin anda boleh mengalakkan mereka menyertai pertandingan Doodle 4 Google Malaysia ini, dimana ia akan berakhir pada 15 Julai 2014 kelak.

komen


© Amanz / 2022 Kami